Au început investiţiile şi lucrările de igienizare la şcolile din Turburea

Lucrări de igienizare, zugrăvirea sălilor de clasă şi reparaţii ale mobilierului sunt doar câteva din activităţile care au loc în această perioadă la unităţile de învăţământ din Turburea. Majoritatea acestor lucrărilor sunt realizate cu beneficiarii de ajutor social. Autorităţile locale au apelat la o firmă specializată doar pentru împrejmuirea Şcolii Poiana, pentru realizarea unui gard de ciment.

Nici nu au intrat bine elevii în vacanţă, că la şcolile din Turburea au început pregătirile pentru noul an şcolar care va debuta la 15 septembrie. În momentul de faţă, lucrările de reparaţii şi igienizări sunt efectuate în proporţie de aproximativ 60%. „Imediat cum copiii au luat vacanţă am şi început igienizarea şcolilor. La Şcoala Poiana lucrările sunt efectuate într-un stadiu destul de avansat. În fiecare vară urgentăm lucrările de igienizări şi reparaţii pentru a ne putea încadra până la 1 septembrie”, a declarat Ion Bârcă, primarul de la Turburea. Deşi pe raza comunei există patru unităţi de învăţământ, autorităţile locale au alocat doar 20.000 de lei pentru igienizări. „Cred că ne vom încadra în suma de 20.000 de lei pentru că toate lucrările de igienizare şi reparaţii le efectuăm cu beneficiarii de ajutor social, vom cheltui bani doar cu materialele.  Avem aproximativ 80 de oameni la 416 şi majoritatea lucrărilor le facem cu ei. Ca toate drumurile şi uliţele de prin sate, comuna are 42 de kilometri şi ca atare este foarte mult de muncă, mai ales la curăţenie. Tot cu beneficiarii de ajutor social, în această perioadă, decolmatăm şanţurile din Cocorova activitatea impunându-se din cauza ploilor”, a precizat Ion Bârcă.

INVESTIŢIE

Pe lângă lucrări de igienizare şi reparaţii, autorităţile de la Turburea intenţionează ca până la toamnă să finalizeze împrejmuirea Şcolii Poiana. „La şcoala din Poiana este un gard vechi din sârmă, care nu a mai fost înlocuit de mai bine de 40 de ani. Vom face un gard de 270 de metri, din ciment şi lacre de fier. Pentru acesta am apelat la o firmă specializată, însă angajaţii acesteia vor fi ajutaţi şi de oamenii noştri de la 416”, a declarat primarul Bârcă. Valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 80.000 de lei.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: