Petrofac finanţează modernizarea reţelei cu apă a oraşului Ţicleni

Societatea Petrofac a sponsorizat oraşul Ţicleni cu suma de 120 mii euro. Finanţarea a fost alocată pentru modernizarea, pe o anumită porţiune, a conductei de apă ce alimentează întregul oraş, dar şi pentru realizarea unui nou puţ de apă. Investiţia este de o importanţă majoră pentru cetăţenii oraşului, asta pentru că, după finalizarea lucrărilor, apa va ajunge în locuinţele cetăţenilor cu o mai mare presiune.

Este vorba de conducta de aducţiune de la puţurile din satul Socu, comuna Bărbăteşti. Reţeaua va fi înlocuită de la intrarea în oraşul Ţicleni pe o distanţă de circa 2.5 km. Colectorul respectiv are o vechime de peste 60 de ani şi mai mereu se produceau avarii. Acum se va face şi o deviere a traseului iniţial, astfel încât noua conductă să nu mai traverseze gospodăriile cetăţenilor. „Am dat drumul la lucrări şi într-o lună vor fi gata. A decurs foarte greu documentaţia. Am predat amplasamentul la constructor, deja s-au apucat de săpat la devierea conductei de apă. Ca să asigurăm apa necesară localităţii, trebuie făcută această deviere pentru că sunt pierderi  foarte multe pe acea porţiune. Se pleacă de la Socu cu 60 de bari şi aici nu ajung nici 10. Colectorul vechi e de metal, e şi spart pe unele locuri, sunt pierderi enorme. Îl întregim în conducta de plastic. Conducta cea veche traversa de câteva ori Cioiana”, a declarat Constantin Radu, primarul oraşului Ţicleni.

În paralel, tot din această sponsorizare, se desfăşoară lucrări pentru realizarea unui puţ de apă. Se amenajează lângă bazinul de clorinare. Astfel, după finalizarea lucrărilor, vor exista 5 puţuri pentru alimentarea cu apă a oraşului.

OMV Petrom cedează primăriei alte cinci puţuri

Cetăţenii oraşului nu vor mai trebui să-şi facă griji în privinţa alimentării cu apă. Asta pentru că OMV Petrom va ceda noi puţuri pentru comunitatea din Ţicleni. „OMV intenţionează să ne dea cinci puţuri de apă, la Socu. Sunt făcute şi noi le vom prelua de la ei. Practic vom rămâne cu toate forajele de pe versantul drept al Gilortului”, a precizat primarul oraşului Ţicleni.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: