Noile parcuri din comuna Runcu, date în folosinţă luna viitoare

Cetăţenii comunei Runcu nu vor mai avea mult de aşteptat pentru a se bucura de noile parcuri moderne realizate la nivelul comunei. Lucrările de construcţie la cele 5 amplasamente vor fi finalizate până la sfârşitul acestei luni, dau asigurări autorităţile locale. Acestea vor fi oazele de relaxare a cetăţenilor comunei.  

Astfel de amplasamente au fost realizate în satele Runcu, Dobriţa, Valea Mare, Răchiţi şi Bâlta. În aceste parcuri se regăsesc spaţii de joacă cu tobogane, căsuţe din lemn, fântâni arteziene, bănci, mese, alei pietonale din material ecologic şi pubele pentru depozitarea gunoiului menajer. În fiecare din aceste parcuri au fost plantaţi pomi şi flori. Iluminatul parcurilor este asigurat cu ajutorul unor panouri fotovoltaice. „Comuna Runcu a beneficiat de cinci parcuri şi spaţii verzi, investiţie realizată cu sprijinul Administraţiei Fondului pentru Mediu. În cursul acestei luni toate parcurile vor fi recepţionate. Suntem în faza finală, de depunere a ultimei tranşe de plată aferentă întregului proiect de înfiinţare parcuri şi spaţii verzi. Să sperăm că începând din luna august, copiii care locuiesc pe raza comunei se vor bucura de noile construcţii”, a declarat Adi Câmpeanu, primarul comunei Runcu.

Cele 5 parcuri înfiinţate la nivelul comunei sunt realizate cu fonduri guvernamentale în valoare de circa 700 mii lei. Cofinanţarea asigurată din bugetul local fiind de 10%. 

De aceste noi spaţii de recreere se vor bucura cei circa 6000 de locuitori ai comunei, însă cei mai încântaţi sunt cu siguranţă cei peste 1000 de copii care învaţă la şcolile din comună.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: