Consolidări după alunecările de teren din Văgiuleşti

O societate din Târgu Jiu va începe de luni, 18 aprilie, lucrările de consolidare a terenului în zona afectată de alunecări în satul Murgileşti al comunei Văgiuleşti. Investiţia se ridică la suma de 360.000 lei şi este suportată din bugetul local al comunei. De aceste lucrări este condiţionată şi punerea în funcţiune a sistemului de apă pentru satele Murgileşti şi Covrigi, afectat de asemenea de alunecarea de teren care s-a produs la începutul anului 2015.

Autorităţile locale din Văgiuleşti au aşteptat în zadar bani de la autorităţile judeţene şi de la centru pentru consolidarea terenurilor afectate de alunecări de teren în satele Murgileşti şi Valea Motrului. Cum banii nu au fost alocaţi, autorităţile au decis să pună bani din bugetul propriu pentru a reface zonele afectate. Astfel, de luni vor începe lucrările de consolidare în zona Murgileşti, acolo unde a fost afectată şi staţia de apă, urmând ca drumul de la Valea Motrului să fie consolidat printr-un proiect finanţat din fonduri europene ce va fi depus în curând spre finanţare. "Cu privire la alunecările de teren care există la acest moment pe raza comunei Văgiuleşti, în urma hotărârii Consiliului Local şi a alocării sumei necesare pentru declanşarea acestor lucrări de consolidare a alunecării terenurilor, am încheiat un contract cu o firmă de specialitate doar pentru alunecarea din zona Covrigi care punea în pericol gospodărirea de apă. Am autorizat-o, am luat avizul de la Mediu şi, începând de pe data de 18 aprilie se va pune în practică această lucrare. E o lucrare destul de complexă, dar care sper ca în maximum două luni să fie executată. Are strânsă legătură şi cu finalizarea lucrărilor la alimentarea cu apă în zona Covrigi-Murgileşti. Dacă alunecarea s-a produs în apropierea gospodăririi apei, conducta principală de apă, care alimentează tot sistemul, a fost scoasă, întreruptă şi este pusă suprateran, motiv pentru care pe perioada de iarnă a şi îngheţat şi a generat multe probleme”, a declarat Constantin Pîrjol, primarul comunei Văgiuleşti.
Şi drumul în zona staţie de apă s-a surpat pe o distanţă destul de mare, astfel va fi efectuată o consolidare la baza pantei, vor fi introduşi piloni de ţeavă la adâncime şi va fi turnată o centură care consolidează ternul. Vor fi efectuate şi rigole de preluare a apelor pluviale.

Vizualizări: 470

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: