Acreditarea Spitalului Judeţean, din banii medicilor

Cei aproximativ 1200 de angajaţi ai Spitalului Judeţean Târgu Jiu vor primi mai puţini bani începând cu luna mai. Asta pentru că directoratul spitalului a suspendat acordarea unui spor de 12%, până după acreditare. Managerul Tiberiu Tătaru spune că este nevoie de bani pentru investiţii şi că bugetul spitalului nu mai permite acordarea acestui spor, în momentul de faţă. Sporul de 12% a fost aprobat prin hotărâre de Consiliu Judeţean şi pentru spitalul de la Dobriţa, însă angajaţii acestuia îl vor primi şi în continuare.

Angajaţii Spitalului Judeţean Târgu Jiu vor rămâne fără sporul de 12%, acordat începând de vara trecută printr-o hotărâre a Consiliului Judeţean. Conducerea spitalului a decis suspendarea acestui spor pentru ca banii respectivi să fie folosiţi pentru investiţiile impuse de acreditare. „Într-adevăr, la Spitalul Judeţean Târgu Jiu, s-a hotărât de către Comitetul Director să se sisteze acordarea acestui spor, probabil până vom trece de acreditare. Avem nevoie de fonduri pentru investiţiile necesare în vederea acreditării şi nu ne descurcăm cu banii. Este o decizie a noastră, Consiliul Judeţean nu a avut nici o implicare. Dumnealor au dat o hotărâre de Consiliu Judeţean prin care spuneau că, în măsura bugetului, putem acorda sau nu acest spor. Cât am avut posibilitate l-am acordat, dar în acest moment l-am suspendat pe o perioadă limitată de timp. Angajaţii spitalului au înţeles această problemă”, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean Târgu Jiu.
Cei aproximativ 1200 de salariaţi ai spitalului au fost deja înştiinţaţi că începând cu luna mai, când vor primi bani pe aprilie, nu vor mai beneficia de acel spor de 12%. „Sporul nu avea o denumire specială, era un spor acordat de Consiliul Judeţean, în funcţie de bugetul pe care-l avem. Dacă ne permitem la buget să-l acordăm, îl acordăm, dacă nu, nu. Salariul nu este influenţat, acesta este un spor peste salariu”, a mai precizat Tătaru.
Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean, doar conducerea spitalului este în măsură să decidă dacă se va mai acorda sau nu sporul respectiv. „Aprobarea acestui spor a trecut prin hotărâre de consiliu, iar suspendarea s-a făcut printr-o decizie a Comitetului Director. Doar conducerea spitalului va decide dacă se va relua sau nu acordarea lui”, a declarat Ciprian Florescu, preşedintele Consiliului Judeţean.
AVANTAJ
Tot prin acea hotărâre a Consiliului Judeţean s-a prevăzut acordarea sporului de 12% şi pentru cei 147 de angajaţi ai Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” de la Dobriţa, însă aceştia vor beneficia în continuare de salarii mărite.

Vizualizări: 2,192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: