Bani pentru reparaţii, după doi ani de la inundaţii

Localităţile din judeţul Gorj, afectate de inundaţiile din anul 2014, vor primi bani de la Uniunea Europeană, prin Fondul de Solidaritate, pentru pagubele înregistrate în vara anului 2014. Banii vor fi primiţi de primării în baza facturilor emise pentru lucrările de refacere. Deşi fondurile au fost aprobate după aproape doi de la inundaţii, primarii spun că „mai bine mai târziu, decât niciodată”. Edilii locali au posibilitatea de a depune dosarele până pe data de 15 octombrie 2016.


Aproximativ 20 de primării din judeţul Gorj pot primi bani din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene, în baza facturilor emise pentru lucrările de refacere a pagubelor. „Săptămâna trecută, am primit de la Ministerul Dezvoltării Regionale o adresă prin care am fost informaţi că, pentru întreaga ţară, s-au alocat peste 5 milioane de euro din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene, pentru localităţile afectate de inundaţiile produse în luna mai 2014 şi iulie-august 2014. Noi am informat primăriile, iar acestea pot să aplice dacă au avut cheltuieli din cauza inundaţiilor. Dosarele cu documentele justificative se depun începând cu data de 11 aprilie, la registratura ministerului, iar termenul limită de depunere este 15 octombrie 2016”, a declarat Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Gorj.
Deşi banii au fost alocaţi după aproape doi ani de la inundaţii, primarii spun că sunt bineveniţi. „Pe tabel sunt trecute mai multe primării din Gorj: Novaci, Alimpeşti, Aninoasa, Baia de Fier, Bărbăteşti, Bâlteni, Căpreni, Cătunele, Bumbeşti Piţic, Crasna, Godineşti, Polovragi, Muşeteşti, Roşia de Amaradia, Samarineşti şi Schela. Noi am avut două drumuri afectate de inundaţii şi ar fi extraordinar dacă s-ar da banii pentru că am recupera din fondurile cheltuite din bugetul local pentru reabilitarea drumurilor. Vom duce la Bucureşti devizele de lucrări, recepţiile şi procesele verbale de inundaţii, cu care am sesizat ISU”, a declarat Michy Nioaţă, primarul de la Bumbeşti Piţic.

Cer bani pentru şanţuri şi drumuri
Primăria Căpreni are nevoie de fonduri pentru modernizarea unui drum şi pentru decolmatarea unor şanţuri. „În anul 2014, am avut inundaţii în satul nou, au fost inundate gospodăriile oamenilor din cauza unor canale pe care le avea în administrare Oficiul de Îmbunătăţiri Funciare, acestea s-au colmatat, iar apa a intrat în curţile oamenilor. De asemenea, am avut probleme la Dealul Spirii unde apa a rupt drumul. Noi am încercat să-l reabilităm puţin, dar trebuie făcut ca lumea, cu şanţuri. Vom cere bani pentru acest drum, pentru a dala şi curăţa canalele din satul nou. Vom întocmi documentaţia şi vom depune dosarul la minister. Sperăm să obţinem banii. Chiar dacă au trecut doi ani de la inundaţii, mai bine mai târziu, decât niciodată pentru că ploi o să mai fie”, a declarat Emil Cătănoiu, primarul comunei Căpreni.

Vizualizări: 314

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: