Au mers la Hanul Domnesc să dea o spargere

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu, urmare a activităţilor de cercetare şi investigaţiilor efectuate, au identificat şi reţinut trei tineri, suspectaţi de comiterea unor infracţiuni, sesizate iniţial ca fiind comise de către persoane necunoscute.

În data de 3 mai a.c., urmare a activităţilor de cercetare şi investigaţiilor efectuate în cazul unor infracţiuni sesizate ca fiind comise de către persoane necunoscute, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Târgu-Jiu au organizat o acţiune pe raza comunei Runcu, judeţul Gorj, pentru depistarea unor tineri, suspectaţi de comiterea unei fapte de furt calificat, constând în aceea că în noaptea de 1 spre 2 martie 2012, au pătruns prin efracţie într-un restaurant situat pe raza municipiului Târgu-Jiu, iar de aici au sustras suma de aproximativ 9.800 de lei.

 Cu această ocazie, poliţiştii au depistat şi condus la sediul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu, pe suspecţii T.A.V., de 17 ani şi B.V., de 22 ani, ambii din comuna Runcu, judeţul Gorj.

Pe parcursul administrării probatoriului s-a stabilit că cei doi suspecţi, împreună cu o altă persoană, care în prezent se sustrage cercetărilor, în noaptea de 1 spre 2 martie a.c., au forţat uşa de acces a restaurantului, au pătruns în interior, iar de aici, dintr-un birou al localului, au sustras suma de aproximativ 9.800 de lei.

Extinzând cercetările, poliţiştii au mai stabilit faptul că suspectul minor, împreună cu P.D.V., de 25 ani, din comuna Runcu, în noaptea de 22 spre 23 aprilie 2012, au pătruns în locuinţa lui T.C., de 82 de ani, din comuna Runcu, şi prin ameninţare cu acte de violenţă, l-au deposedat de suma de 927 lei şi un telefon mobil.

Tot în cursul zilei de ieri, poliţiştii l-au depistat şi pe suspectul P.D.V. .

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au emis pe numele celor trei suspecţi ordonanţe de reţinere pe o perioadă de 24 de ore şi i-au introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj.

În cursul acestei zile, suspecţii vor fi prezentaţi cu propunere de arestare preventivă Parchetului de pe lângă Judecătoriei Târgu-Jiu, T.A.V. fiind cercetat pentru comiterea infracţiunilor de complicitate la furt calificat, violare de domiciliu şi tâlhărie, B.V. de comiterea infracţiunii de furt calificat, iar P.D.V. de săvârşirea infracţiunilor de violare de domiciliu şi tâlhărie.

Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii judiciare a suspecţilor.

 Biroul de presa al IPJ Gorj

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: