Gimnastă de performanţă, olimpică la germană

Ioana Alexandra Bondoc este tânăra care a adus Gorjului locul III la Olimpiada Națională de germană. Elevă în clasa a X-a la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu”, Ioana studiază germana încă din clasa a V-a reușind să facă performanță în acest domeniu. Alexandra Bondoc a ales germana ca fiind a doua limbă pentru că i se pare interesantă şi de viitor. Cariera vrea să și-o formeze în străinătate.

Tânăra elevă este pasionată de limbile străine. Are deja merite deosebite la germană și engleză dar vrea să urmeze o carieră în relații internaționale. Este convinsă că toate performanțele sale o vor recomanda la o facultate din străinătate. ”Aș vrea să merg la facultate în străinătate, cred că sunt mai multe oportunități și nu există riscul unor probleme de diferențiere, ajungi unde ajungi pe meritul tău. Aș alege o facultate din Anglia pentru că prima mea limbă rămâne engleza”, a mărturisit tânăra Ioana Alexandra Bondoc.

Gimnastică de performanță

Ca să ajungă la acest nivel, Ioana nu numai că s-a dedicat studiului dar a renunțat și la alte activități specifice tinerilor. De mic copil a știut ce înseamnă competiția. ”De la patru ani am stat singură la internat și m-am obișnuit să stau departe de părinții mei. Am stat la Deva unde am făcut gimnastică de performanță. Pentru a obține acest rezultat la germană am învățat foarte mult și doar datorită doamnei mele profesoare am atins acest nivel. Acum pot purta cu ușurință o conversație în germană iar la engleză am obținut examenul Cambrige FCE, nivelul C1”, a precizat Ioana Bondoc.

Cărți vs. Internet

Ca orice elev silitor, Ioana nu neagă importanța Internetului în cunoaștere însă cărțile îi conferă mai multă siguranță în studiu. ”Sunt multe lucruri care nu le găsești în cărți iar Internetul este o bună metodă să accesezi rapid cele mai noi informații. Când este vorba însă de studiu, prefer cărțile. De altfel, mie îmi și place să citesc foarte mult, îmi place literatura străină, îmi place să ascult muzică”, a declarat Ioana Bondoc.

ÎNDEMN

Ioana Alexandra Bondoc spune că este serioasă atunci când e vorba de carte, știe ce drum să aleagă și nu lasă tentațiile să-i strice viitorul. Pasiunea pentru germană a pornit de la un îndemn din partea profesoarei sale care sună așa ”Rămâi așa cum ești, urmează-ți șansa”. ”Bleib so wie du bist. Nutze deine Chance, așa sună îndemnul care îl urmez în viață”, a declarat Ioana Alexandra Bondoc.

Vizualizări: 264

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: