Au nevoie de bani pentru realibitarea unui bloc

Autorităţile locale din Prigoria au nevoie de fonduri pentru realibilitarea blocului din localilate. În prezent acesta beneficiază de condiţii minime de trai, realizate cu bani de la bugetul local. Primarul Iuliana Iliescu speră să obţină fonduri şi să creeze aici locuinţe pentru specialiştii din comună.

Blocul a fost preluat aproape în paragină de autorităţile locale din Prigoria în urmă cu câţiva ani. Din bugetul local s-a alocat suma de 50.000 de lei pentru realbilitarea acestei clădiri, însă nu s-au putut face prea multe îmbunătăţiri, ci doar strictul necesar, cât să se poată locui în caz de forţă majoră. "Blocul era într-o stare jalnică în momentul în care ne-am apucat să îl renovăm, de fapt să facem câteva reparaţii. Are şase apartamente cu câte 3 camere, baie, bucătărie, destul de mari. Vreau să vă spun că nu am putut să îl reabilităm în totalitate pentru că ne-ar fi costat foarte mult şi nu am avut bani la bugetul local. Am schimbat doar tocăria, geamurile şi am dat cu lavabilă", a precizat Iuliana Iliescu.

Beneficiarii acestor locuinţe nu au întârziat să apară. Într-un apartament stă o familie a cărei casă a fost afectată de alunecările de teren din localitate. "Avem în prezent un singur apartament ocupat de vreo 2 ani, de o familie care are casa fisurată din cauza alunecărilor de teren care au avut loc pe drumul judeţean. Am mai amenajat încă un apartament la solicitatea celor de la AJPIS Gorj pentru femeile abuzate, în cazul în care avem astfel de situaţii. Restul apartamentelor sunt goale în acest moment", a mai precizat primarul din comună.

Dacă se vor aloca fonduri pentru modernizarea acestui bloc, principalii beneficiari vor fi specialiştii din comună. Aici vor putea locui cadrele medicale şi didactice care fac naveta, pentru că în perioada rece este destul de greu. Mai mult decât atât aici vor putea locui temporar şi cetăţenii din Prigoria aflaţi în dificultate sau care rămân fără un acoperiş deasupra capului. Primarul a ţinut să precizeze că aceste locuinţe nu vor fi date spre închiriere.

Vizualizări: 621

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: