Un pompier din Gorj, erou la Sibiu. A salvat un om!

Un pompier din Gorj și câinele lui sunt mândria Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Gorj. Boby Unguru o antrenează pe cățelușa Mura pentru a fi cel mai bun câine specializat în căutare-salvare din zonele urbane. În timp ce se afla la un concurs la Sibiu, Boby a fost nevoit să facă față unei situații reale și neprevăzute când unuia dintre competitori i s-a făcut rău și a leșinat. Pompierul din Gorj l-a resuscitat și a reușit să-l salveze.

Boby Unguru era la Sibiu să o susțină pe cățelușa sa care a obținut, la final, locul 3 la nivel național. “Zilele trecute cățelușa Mura a participat în municipiul Sibiu la Ediția cu nr. 15 a Concursului de dresaj câine de serviciu, unde s-au întrecut cei mai buni câini aflați în dotarea Ministerul Afacerilor Interne. Cățelușa noastră a demonstrat că este unul dintre cei mai buni câini din țară și că avut parte de o pregătire exemplară, la finalul concursului clasându-se pe locul II în clasamentul celor mai pregătiți câini din Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și pe locul III în clasamentul cățeilor de serviciu din cadrul Ministerul Afacerilor Interne”, a transmis Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

Boby Unguru, pe lângă faptul că a trebuit să o susțină pe Mura în concurs, neprevăzutul l-a pus în situația de a-și demonstra pregătirea în salvarea unei vieți. Un bărbat s-a simțit rău și s-a prăbușit la pământ. Cel care i-a sărit în ajutor a fost chiar pompierul gorjean. “Toți instructorii câinilor se aflau pe platoul unde s-au desfășurat probele. Într-o ordine aleatorie fiecare concurent intra în concurs alături de câinele pe care l-a antrenat. Unii ieșeau din concurs, iar alții așteptau plini de emoție și entuziasm să intre și să dovedească pregătirea și implicarea care i-a adus la startul acestei competiții. Colegul nostru Boby și cățelușa Mura așteptau pe platou să intre în concurs și să dea tot ce au mai bun. În același timp, un domn în vârstă de 58 ani se deplasa către comisia de concurs pentru a afla rezultatele pe care le-a obținut. Se ținea cu mâna de piept și era vădit jenat de o durere apăsătoare. Se prăbușește la pământ și intră în stop cardio-respirator”, a continuat Chisim.

Pompierul l-a resuscitat pe bărbat și, după câteva minute, acesta și-a revenit și a fost preluat de un echipaj SMURD, iar acum este în viață datorită lui Boby Unguru.

Vizualizări: 4,328

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: