Dascălii din Gorj scapă de coada de la Cazier

Vești bune pentru dascălii din Gorj. Nu vor mai fi nevoiți să stea la cozile de la ghișeele Poliției pentru a solicita certificatul de integritate comportamentală. Documentul atestă că profesorii și cei care provin din rândurile personalului nedidactic și auxiliar nu sunt în registrul celor care au comis abuzuri asupra minorilor și este obligatoriu.

Acesta va fi eliberat, de săptămâna viitoare, în urma cererilor pe care le vor depune directorii școlilor. Fiecare unitate de învățământ va face un tabel cu toți angajații și, mai apoi, va depune solicitările la Poliție.

Totul pentru a fi evitate cozile care se formează la Serviciul Cazier de mai bine de trei săptămâni în goana după această adeverință. “Am reușit să scoatem cozile de la ghișeu și să trimitem tabele de la fiecare școală, astfel încât toți profesorii să beneficieze într-un timp scurt de aceste certificate. Certificatul acesta e legat mai mult de infracțiunile sexuale, abuz, hărțuire, legate de minori”, a declarat Marcela Mrejeru, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

În total, în învățământul din Gorj sunt peste 5.000 de persoane. Au termen limită să depună certificatul până la data de 15 octombrie. Până acum, au fost eliberate peste 1.000 de adeverințe de Poliție și, în fiecare zi, au fost depuse în jur de 400 de noi cereri din partea celor care au nevoie să demonstreze că nu se află în registrul agresorilor sexuali. 

Vizualizări: 1,519

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: