Gorj: Cei mai puțini șomeri din ultimii 25 de ani. Locuri de muncă disponibile!

Județul Gorj are cei mai puțini șomeri din ultimii 25 de ani. Mai exact, în jur de 5.000 de persoane sunt în evidența celor de la Agenția de Șomaj din Gorj. În ciuda cifrelor, șeful AJOFM Gorj admite că mai sunt multe persoane care nu se regăsesc pe această listă ori n-au fost niciodată în evidențele instituției pe care o conduce. O contribuție importantă în scăderea șomajului au adus-o cei care au plecat din Gorj șomeri și s-au angajat în alte zone din țară.

3,52% este, în prezent, rata șomajului la nivelul județului Gorj. Din cei aproape 5.000 de șomeri, nici măcar jumătate nu figurează pe lista celor care și primesc vreo indemnizație. “4.770 de șomeri sunt înregistrați la ora actuală. 1.432 sunt șomeri indemnizați. Este cea mai mică rată a șomajului din ultimii 25 de ani. La nivel național, rata șomajului este de 3,03% și eram cu mult peste media înregistrată la nivel național. Dacă e să facem un clasament, am fi pe locul 16, ceea ce este iarăși bine ținând cont că, în alți ani, eram pe locul 4-5. Noi vorbim de ceea ce este înregistrat în baza noastră de date, că sunt destule persoane cărora fie le-a expirat perioada de indemnizare, fie au ieșit din evidențele noastre, nu s-au mai reînregistrat, fie s-au angajat, fie sunt și cazuri de persoane cărora le-a expirat acea perioadă de șase luni. Sunt persoane care nu au fost niciodată înregistrate în baza noastră de date”, a explicat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

În ceea ce privește locurile de muncă disponibile în Gorj la acest moment, vorbim de circa 600. Cele mai multe sunt pentru persoane fără studii superioare. „Aveam înregistrate 596 de locuri de muncă vacante la nivelul județului. Cele mai multe pentru agent de securitate, ajutor de bucător, ambalator manual, bucătari, electricieni, instalatori, lăcătuși mecanici, lucrători gestionari, foarte multe locuri pentru muncitori necalificați, ospătari, vânzători”, a mai spus Chiriac, la Gorj TV.

Întreaga listă cu locurile de muncă disponibile și cu agenții economici care caută personal poate fi consultată pe site-ul AJOFM Gorj.

Vizualizări: 2,135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: