Au primit ajutor de la stat pentru că au stat acasă cu copiii

Sute de persoane din județul Gorj au optat să primească bani și să stea acasă. Este vorba despre gorjenii care au în grijă unul sau mai mulți copii, iar pe perioada pandemiei nu au avut cu cine să îi lase. Directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj, Romeo Chiriac, spune că este vorba despre 800 de persoane care au aplicat la acest sistem.

Pandemia provocată de noul coronavirus a închis unitățile școlare din toată România, iar elevii au fost nevoiți să învețe de acasă. Astfel, sute de părinți din județul Gorj au fost nevoiți să stea acasă cu cei mici, tocmai pentru că nu au avut posibilitatea de a-i lăsa în grija altei persoane.

Directorul AJOFM Gorj, Romeo Chiriac, spune că a fost decontată suma peste 590.000 de lei. ”Părinții care au îndeplinit toate condițiile, având copii cu vârstă de până la 12 ani sau copii cu dizabilități cu vârstă de până în 26 de ani, înscriși la o unitate școlară, iar celălalt părinte nu a beneficiat de concediu de odihnă sau medical au primit această indemnizație. Este vorba despre 75% din salariul de bază brut pentru fiecare zi liberă.  Am decontat pentru 811 persoane suma de 593.774 de lei”, a spus Romeo Chiriac.

Vizualizări: 1,253

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: