Noi amenzi date de Garda de Mediu

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au intensificat controalele la depozitul de deșeuri municipale Tg. Jiu chiar și noaptea. Echipe de comisari patrulează în fiecare seară în zona de impact a depozitului de deșeuri, pentru a constata disconfortul olfactiv creat de acest depozit.

Comisarii de mediu asigură populația afectată că, în limitele competențelor legale, vor dispune, în continuare, măsuri drastice operatorului acestui depozit de deșeuri până când va lua măsuri eficiente de diminuare a disconfortului olfactiv.

"În ultimele 6 luni, GNM CJ Gorj a efectuat un număr de 12 inspecții și a aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 275.000 lei. In această perioadă, acest operator se află în perioada de conformare a unui alt program de măsuri stabilit de GNM. Comunicăm opiniei publice că GNM are competența de a verifica condițiile din autorizația de mediu emisă de APM Gorj, act administrativ în baza căruia își desfășoară activitatea operatorul acestui depozit. Reamintim populației în cauză, că potrivit noilor prevederi legale reglementate de Legea 123/2020, în cazul existenței unor plângeri din partea publicului care reclamă existența unui disconfort olfactiv, structurile subordonate autorității centrale pentru sănătate (DSP) răspund la respectivele plângeri", a transmis Garda de Mediu Gorj.

Vizualizări: 1,289

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: