Încasări peste așteptări, în pandemie, la Taxe și Impozite Locale

Încasări peste așteptări la Direcția Publică de Venituri Târgu Jiu. În două săptămâni, mii de târgujieni s-au grăbit să plătească dările către stat astfel că instituția a încasat 1,5 milioane de lei. Cei mai mulți au vrut să achite datoriile ca să beneficieze de reducerea de 10 procente de care se pot bucura cei care plătesc taxele până la finalul lunii martie. Încasările au fost mai mari și pentru că, din acest an, taxele s-au majorat cu aproape 4%.

Deși suntem în pandemie, încasările au fost mai mari decât estimau cei de la Direcția Publică de Venituri Târgu Jiu. Mii de târgujieni au mers să achite dările către stat în primele zile din noul an. Cei mai mulți s-au grăbit ca să poată beneficia de reducerea de 10% care se aplică până la 31 martie 2021.

“De regulă, începutul anului așa se procedează. Foarte mulți contribuabili vin să achite impozitele. Având în vedere că trebuia să respectăm distanțarea și spațiul din interior nu este prea mare, a trebuit să ne desfășurăm și în exteriorul instituției în așa fel încât să păstrăm și regulile de distanțare și contribuabilii să nu fie în pericol. În primele zile din ianuarie, au venit în număr mare. Mulți dintre ei părăsesc țara și doresc să plătească impozitele, alții pur și simplu vor să achite taxele ca să beneficieze de bonificația de 10% pe care o acordăm și în acest an până la 31 martie 2021”, a spus Mariana Budulan, directorul Direcția Publice de Venituri Târgu Jiu.

În două săptămâni, încasările au depășit 1,5 milioane de lei. „Sumele au depășit 260 de mii de lei pe zi. Am reușit să încasăm 1,5 milioane de lei în aceste două săptămâni. Suntem în grafic având în vedere că impozitele au crescut cu 3,8% în acest an ca urmare a indexării impozitelor și taxelor. Nivelul este crescut ca urmare a acestei ușoare creșteri a taxelor și impozitelor. Impozitul este diferit în funcție de suprafața imobilului”, a mai spus Budulan, la Tele3.

Vizualizări: 1,177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: