Zeci de locuințe, în pericol la Drăguțești

Apel disperat din partea autorităților din comuna gorjeană Drăguțești. Primarul Ion Popescu a tras un semnal de alarmă cu privire la situația mai multor locuitori din satul Dâmbova. Acesta a fost afectat de excavările miniere și circa 30 de gospodării sunt în pericol. Excavatoarele au fost retrase, dar terenurile nu au mai fost readuse la forma inițială așa că s-a format deja în zonă un lac de acumulare.

Primarul din Drăguțești le-a cerut oficialilor Complexului Energetic Oltenia să meargă la fața locului și să analizeze lucrurile. Deși au retras utilajele, necazul a rămas, iar locuitorii din satul Dâmbova sunt în pericol.

Ion Popescu a atras atenția că zona este momentan stabilă, dar nu se știe pentru cât timp: “S-a exploatat cărbune câțiva ani buni. S-au tăiat păduri, terenul agricol s-a dus naiba. Este o diferență foarte mare de nivel. De la sat până la baza carierei, sunt 60 de metri. În minerit, se excavează pe trepte, dar aici nu s-a respectat. Un drum a fugit. Au retras pompele. S-a făcut un lac de acumulare la baza dealului. O să-i chem pe directori acolo să le spun să găsească soluții pentru satul respectiv. E mai ușor să previi, decât să despăgubești, Doamne ferește. Nu poți să te duci cu excavatorul foarte aproape de proprietăți doar să excavezi mai mult cărbune, nu să pui în pericol viața oamenilor. Momentan, zona este stabilă, dar nu știu pentru cât timp”.

În prezent, în pericol sunt 30 de locuințe. „Am avut promisiunea că nu se vor retrage cu utilajele până când nu vor aduce la stadiul la care a fost. Ei au plecat și e un lucru foarte grav pentru acele persoane. Sunt foarte multe locuințe. Puse în pericol sunt peste 30. Nu aș vrea să ajungem la discuții că sunt nepăsător sau că am ceva cu domnii de la CEO. Eu vreau să le spun că acolo s-a făcut o greșeală. E o mare problemă și se poate redresa dacă vin specialiștii acolo. Deja un drum a plecat. Pe noi, ca investiție ne-ar depăși”, a mai spus primarul Ion Popescu, la Impact TV.

Vizualizări: 2,615

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: