Primarii vor în primul rând drumuri mai bune

În așteptarea bugetului, primarii gorjeni își creionează proiectele pentru anul acesta. La capitolul investiții, edilii nu se bazează pe bugetul local și încearcă să acceseze fonduri guvernamentale sau europene.

Primarul din comuna Bolboși, Viorel Rotaru, este la primul mandat și recunoaște că localitatea este deficitară la investiții. Nevoile aici sunt mari și orice bănuț contează, așa că bugetul este așteptat cu mare interes. ”Eu m-am gândit la multe investiții, pentru că suntem comuna cu cele mai mari probleme la acest capitol. Noi încercăm să o luăm într-o ordine, dar se pare că toate sunt priorități. Drumurile sunt urgența numărul unu și încercăm să susținem de la bugetul local niște proiecte pentru care sperăm să obținem finanțare prin PNDL”, a spus Rotaru.

Și în comuna Alimpești setea de bani și de investiții este mare. Primarul de aici este conștient că pe bugetul local nu se poate baza prea mult. ”Noi am vrea să facem multe, dar în primul rând ne dorim drumuri. Așteptăm să primim bugetul, dar cred că nu ne putem baza pe el, poate doar pentru mici lucrări sau reparații. Până nu văd bugetul nici nu am curaj să spun că mă apuc de ceva”, a spus primarul Victor Drăgulescu.

Comuna Samarinești se alătură localităților care au nevoie de drumuri asfaltate, dar acest lucru poate deveni realitate doar cu bani europeni sau de la Guvern. ”Din bugetul local nu ne putem permite prea multe. Nu sunt posibilități pentru investiții în drumurile sătești și comunale. Tot fondurile europene sunt baza. Nu știm de unde să facem rost de bani, cert este că trebuie să le facem de urgență”, a spus primarul Iulian Giurgescu.

Există și edili care speră totuși să facă ceva în materie de investiții din bugetul local. ”Eu planuri și proiecte am multe, dar aș vrea să achiziționez din bugetul local un buldo-excavator pentru că avem mare nevoie de el. Dacă l-am fi avut, ne era de mare ajutor în perioada asta, când ploile au făcut ravagii”, susține Gheorghe Dumitrelea, primarul din Săcelu.

Vizualizări: 1,089

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: