Firmă în faliment și lucrări stagnate la canalizare

Sistemul de canalizare ar fi putut fi funcțional în comuna gorjeană Câlnic, asta dacă firma care a câștigat licitația pentru executarea lucrărilor nu ar fi intrat în faliment. Vorbim de o lucrare realizată cu fonduri europene, pentru care autoritățile locale au organizat o nouă licitație pentru continuarea lucrărilor.

În cadrul acestui proiect cu finanțare europeană este cuprinsă stația de epurare și sistemul de canalizare care se întinde pe o distanță de 8 kilometri în satele Câlnic și Vlădoi. Valoarea acestei investiții este de aproximativ 1.000.000 de euro.

Este primul proiect din comuna Câlnic pentru introducerea canalizării, iar sistemul trebuia să fie funcțional, dacă firma care a câștigat licitația nu ar fi intrat în faliment. ”Este primul sistem de canalizare din Câlnic și cel mai probabil investiția ar fi fost finalizată acum. Au început lucrările în anul 2018 și s-a lucrat până la sfârșitul lui 2019, atunci când firma care a câștigat licitația a intrat în faliment. Nu ne așteptam să se întâmple asta pentru că era o firmă mare și serioasă”, a declarat Dumitru Vulpe, primarul din Câlnic.

Autoritățile locale speră ca în cel mai scurt timp lucrările să fie reluate și localnicii din Câlnic și Vlădoi să se poată branșa la canalizare. ”S-a reluat procedura de licitație, a avut loc licitația și în perioada următoare va fi desemnată firma care va continua lucrările. Noi sperăm să înceapă cât mai repede treaba”, a mai spus Dumitru Vulpe.

Primarul din comuna Câlnic are în plan extinderea rețelei de canalizare și în restul satelor.

Vizualizări: 2,132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: