Au rămas fără energie !

Energia a dat-o în bară când îi era lumea mai dragă! După 4 victorii la rând, Nikolic si compania au pierdut derby-ul disputat acasă cu SCM Craiova. Sârbul Rade Dzambic i-a ucis pe gorjeni. A marcat 32 de puncte, adică aproape jumătate din cat a reuşit Energia in total! Craiovenii s-au impus cu 82 la 71.

Energia Rovinari – SCM U Craiova  71-82    (pe sferturi 21-14, 16-21, 16-21, 18-26)

ENERGIA: Darby 22 puncte, Steffel 17p, Lăpuşte 12p, Nikolic 8p, Giles 5p, Atanackovic 4p, Gliga 3p, Alionescu, Vujacic, Roşu,  Bratoloveanu. Antrenor: Slobodan Nikolic.

CRAIOVA: Dzambic 32 puncte,  Drăguşin 18p, Seals 14p, Bureau 13p, Djurasovic 5p,  Orbeanu, Habus, Gavrilă,  Petrişor, Cornenu. Antrenor: Andelko Mandic.

Ucişi de Dzambic !

Pe Energia n-au ţinut-o motoarele decât un sfert din meci. Gorjenii au condus în start şi la 10 puncte diferenţă dar Craiova a revenit repede. La pauză, Energia mai avea doar 2 puncte avans. Avans care s-a topit în repriza a doua. Craiovenii au câştigat la pas ultimele două sferturi şi s-au impus fără probleme în derby-ul Olteniei cu 82 la 71. Oaspeţii au câştigat graţie unui Rade Dzambic în formă de zile mari. Sârbul s-a distrat de multe ori cu apărarea gorjenilor şi a terminat meciul cu 32 de puncte. Uriaşul Drăguşin a marcat şi el 18 puncte în timp ce Le var Seals a reuşit 14. Antrenorul oaspeţilor, Andelko Mandic e bucuros că elevii săi au jucat colectiv. „Cred că noi am fost ceva mai calmi şi acolo s-a făcut diferenţa. Terenul propriu poate fi uneori şi un dezavantaj. Este presiune şi tensiune la fiecare meci, iar eu le cer jucătorilor mei să joace până la ultima picătură de energie. Pot spune că Dzambic şi Drăguşin au fost cei mai buni oameni ai noştri pe plan ofensiv, dar victoria a fost a întregii echipe. Mă bucur că am câştigat pentru prima dată la Tg-Jiu. Respect acest statut de derby al Olteniei”, a declarat Manic la final.

Nikolic, supărat pe jucători

Nikolic nu înţelege de ce elevii săi au jucat cu teamă în ciuda faptului că veneau după o serie de 4 victorii la rând. „Ei au avut un jucător, Dzambic, în mare formă. Noi l-am avut pe Darby şi uneori pe Steffel, dar prea puţin pentru a învinge o echipă bună a Craiovei. Urmează o partidă foarte importantă, tot pe teren propriu, luni, cu Mobitelco Cluj. Un meci pe care trebuie să îl pregătim şi să schimbăm ceva, eventual jucătorii, pentru că nu este normal ca ei să nu aibă încredere în forţele proprii după o victorie aşa importantă cum a fost cea de la CSM Bucureşti. În acest meci cu Craiova am revăzut parcă acea faţă a Energiei din meciul cu Gaz Metan Mediaş, un pic speriată şi timorată”, spune Nikolic care e supărat şi pe oamenii care au stat la masa oficială, dar şi pe arbitri. „Nu înţeleg ce s-a întâmplat la masa oficială, pentru că scorul nu este 82-71, ci 81-71. Plus că nu s-au fluierat câteva faulturi evidente, mai ales la Darby, ceea ce l-a făcut ceva mai nervos pe final de meci”, mai zice Nikolic.

„Poate este mai bine că nu am câştigat, pentru a nu avea mari iluzii. Ne-am făcut iluzii că putem ajunge undeva mai sus, pe locurile 4-5, dar toată lumea a văzut că nu se poate, nu avem jucători pentru aşa ceva.”            Slobodan Nikolic, antrenor Energia

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: