Au reuşit! Toţi condamnaţii pentru corupţie, liberi

Fostul deputat Dan Şova, fostul ministru Constantin Niţă şi fostul şef al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, au fost eliberaţi din închisoare miercuri seara, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus suspendarea executării pedepselor în dosarele în care au fost condamnaţi. A fost suspendată şi executarea pedepselor Elenei Udrea şi Alinei Bica, astfel că vor fi şi ele eliberate din închisoare, în Costa Rica. Lista este completată şi de alţi actuali sau foşti demnitari, oameni de afaceri etc.

Asta după ce avocaţii lor au contestat legalitatea condamnărilor care au fost pronunţate de completuri de cinci judecători constituite nelegal. Decizia se bazează pe verdictul Curţii Constituţionale, care a considerat nelegală constituirea completurilor de 5 judecători.

Practic, toate condamnările pronunţate în ultimii ani de completurile de cinci judecători de la Înalta Curte vor fi reanalizate. A fost deja contestată şi legalitatea completurilor de trei judecători, dar o primă instanţă le-a considerat legale. (A.A.)

Vizualizări: 1,324

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: