Au sacrificat copiii de grija microbuzului

La minus cinci grade Celsius, în fiecare dimineață copiii din satul Vlădoi, comuna Câlnic, sunt obligați să meargă câțiva kilometri pe jos până la școală. Şoferul microbuzului școlii nu duce elevii pe motiv că drumul care duce spre sat este plin de gropi și se distruge. La iarnă, când temperaturile vor scădea, mulți dintre părinți au declarat că nu își vor mai lăsa copiii la școală.

În satul Văldoi este forfotă de la ora 6 dimineaţa. Copiii şi părinţii acestora se strâng pentru a merge la şcoală. În localitate este microbuz, dar şoferul spune că nu intră în sat cu maşina pentru că o strică. Părinţii sunt dispuşi să astupe chiar ei gropile de pe drum, numai să vină să ia copiii. 

Pentru a ajunge la timp, cei mici se trezesc la ora şase dimineaţa în fiecare zi. Pe drum, până la şcoala din Câlnic, aceştia fac o oră. Somnoroşi, de mână cu părinţii, şcolarii nu înţeleg de ce după ei nu vine microbuzul şcolii, aşa cum se duce după alţi copii. Pentru că le e teamă să-şi lase copii singuri pe drum, părinţii elevilor din Vlădoi sunt nevoiţi să îi ducă şi să-i aducă de la şcoală. Asta fac în fiecare zi de aproape o lună, de când microbuzul nu mai intră să îi ia. Motivul invocat de şoferul microbuzului este acela că drumul spre Vlădoi este prea rău, iar în acest fel se distruge maşina. Unul dintre consilierii din localitate, care este şi profesor la şcoală în acelaşi timp, susţine că problema nu se poate rezolva, deoarece nu ar avea cu ce să repare microbuzul dacă se strică din cauza drumului. Numărul de curse este şi aşa prea mare, susţine consilierul din Câlnic. Decât să repare drumul, primarul localităţii Câlnic a ales mai bine să scoată microbuzul de pe satul Vlădoi.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: