Audierea lui Ciobotărică, amânată din nou

Fostul director general al Complexului Energetic Oltenia, Laurențiu Ciobotărică, a părăsit CEO, dar este obligat să mai vină în Gorj, unde se judecă procesul în care este acuzat de abuz în serviciu.

Ciobotărică nu a fost audiat nici marți, 18 aprilie, la procesul pe care îl are pe rol la Tribunalul Gorj. Avocatul său și al încă unui inculpat au lipsit de la termenul la care acesta trebuia audiat și, ca urmare, audierea fostului director general a fost amânată pentru începutul lunii mai, când se va relua procesul. La termenul anterior, de la începutul lunii aprilie, avocatul lui Ciobotărică lipsise de la instanță pe motiv că îl reprezintă și pe Marin Condescu în procesul acestuia de la Tribunalul Olt, fiind prezent la Slatina. Până acum, fostul director general a uzat la dreptul de a nu da vreo declarație în fața instanței, el preferând să asculte toate celelalte declarații din dosar pentru a-și putea formula un punct de vedere. Mărturia lui Ciobotărică este cea care lipsește pentru a se finaliza procesul la prima instanță. În urmă cu câteva săptămâni a fost audiat, după multe încercări, și fostul șef al Consiliului de Supraveghere, Cristian Radu, cel care l-a înregistrat pe Ciobotărică discutând despre modul în care să-i dea banii lui Medințu.

DNA a trimis în judecată trei inculpați în acest dosar, pe Ciobotărică, alături de Dorina Jianu și Daniel Antonie. Aceștia sunt acuzați de abuz în serviciu pentru că în decembrie 2015 au decis să îi acorde ilegal lui Aurel Medințu plăți compensatorii de circa 130.000 de lei pentru ca fostul șef al Diviziei Energetice să plece din CEO.

Vizualizări: 745

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: