Direcţia de Sănătate Publică Gorj, implicată în două dosare penale

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj este implicată în două dosare penale, potrivit răspunsului ministrului Sănătăţii la interpelarea senatorului Scarlat Iriza, privind disfuncţiile manageriale de la această instituţie. Iriza a cerut explicaţii de la ministrul Sănătăţii, invocând un control efectuat la DSP Gorj de la începutul acestui an, care a scos la iveală o serie de nereguli. Potrivit senatorului ALDE, controlul a confirmat existenţa unor posibile fapte de natură infracţională.

Senatorul Scarlat Iriza a adresat o interpelare ministrului Sănătăţii, prin care a cerut să i se comunice stadiul soluţionării disfuncţiilor manageriale de la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj. „Ca urmare a multiplelor disfuncţii apărute în activitatea managerială de la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, fostul premier şi fostul ministru al Sănătăţii au decis constituirea unei comisii de control care, în perioada 11-15 ianuarie, a efectuat o serie de verificări la Direcţia de Sănătate Publică Gorj. Ca urmare a acestui control, s-a confirmat existenţa a numeroase disfuncţii, precum şi a unor posibile fapte de natură infracţională, fiind emis un raport de control care a fost aprobat de fostul ministru al Sănătăţii şi înaintat, ulterior, pentru verificări suplimentare următoarelor structuri: Camera de Conturi Gorj, Inspecţia Sanitară de Stat, Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu”, se arată în interpelarea lui Iriza. Senatorul ALDE mai spune că nu s-a luat nicio măsură de optimizare managerială „existând indicii că au fost muşamalizate multiple nereguli şi posibile fapte de natură infracţională inserate în respectivul raport de control”. Iriza a cerut să i se înainteze copii după mai multe acte, acestea fiindu-i necesare pentru a sesiza Comisia pentru Sănătate Publică şi Comisia pentru Cercetarea Abuzurilor.  

RĂSPUNS

Ministrul Sănătăţii i-a comunicat lui Scarlat Iriza că raportul de control a fost transmis la Camera de Conturi Gorj, Inspecţia Sanitară de Stat, Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. În plus, ministrul Sănătăţii, Florian Dorel Bodog, a precizăm că la nivelul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia Naţională Anticorupţie-Serviciul Teritorial Craiova se află spre soluţionare un dosar penal deschis în anul 2016. De asemenea, şi la Poliţia Târgu Jiu se află un dosar penal înregistrat în anul 2015, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

Vizualizări: 2,102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: