August, lună de foc pentru Salvamont

Luna august a acestui an s-a dovedit a fi una extrem de solicitantă pentru salvatorii montani din toate colțurile țării. Sute de persoane au avut nevoie de ajutor după ce fie s-au rănit pe parcursul drumețiilor, fie s-au rătăcit, sau pur și simplu escapada în munți s-a dovedit a fi epuizantă, iar turiștii nu au mai reușit să se întoarcă de unii singuri spre punctul de unde au plecat. Șeful Salvamont Gorj afirmă că numărul mare de solicitări este în strânsă legătură și cu faptul că foarte mulți oameni au ales să se bucure de natură, asta după ce au redescoperit-o în perioada pandemiei de Covid 19.

Salvamont România a prezentat o statistică a intervențiilor pe care le-a avut  în luna august, iar cifrele sunt de-a dreptul îngrijorătoare:

„508 persoane accidentate pe munte, 199 de persoane predate ambulanțelor SAJ, SMURD și elicopterelor SMURD IGAV, 6 persoane decedate pe munte predate serviciului IML. De peste 25 de ani, de la an la an numărul de accidente crește constant și îngrijorător și acest fapt trebuie sa fie un mare semnal de alarmă pentru noi toți”, transmite Salvamont România.

Și în județul Gorj, salvamontiștii sunt într-o continuă activitate. Există și o explicație pentru creșterea fulminantă a numărului de cazuri la care se intervine.

„Vreau să vă spun că un efect direct sau indirect al pandemiei  a fost că turiștii au redescoperit munții României, sau românii au redescoperit munții României, foarte mulți oameni s-au îndreptat spre zona montană atunci când trebuia să menținem acele restricții între noi. Prin urmare, avem un aflux de turiști pe care îl înregistrăm pe munte cu care nu ne-am mai confruntat niciodată și suntem siguri că acest trend crescător va rămâne permanent”,  declarat Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj.

Galerie foto


Vizualizări: 355

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: