Aur la Campionatele Europene pentru Denisa Tîlvescu

Canotoarea Denisa Tilvescu a câştigat o medalie de aur cu echipa României la Campionatele Europene de canotaj. Gorjeanca a făcut parte din echipa de opt plus unu a României la competiţia care s-a desfăşurat la Varese, în Italia.

Două canotoare din judeţul Gorj, componente ale echipelor naţionale de canotaj, au luat parte, în perioada 9-11 aprilie, la Campionatele Europene de canotaj, competiție care a avut loc în Italia, la Varese, acolo unde delegaţia României a fost prezentă cu 46 de sportivi și 13 echipaje, la masculin şi feminin. Cristina Popescu, din Rovinari, a concurat la proba 4 vâsle, iar târgujianca Denisa Tîlvescu la 8+1, feminin, echipaj din care au făcut parte: Maria Rusu, Viviana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea.

Barca de opt plus unu a terminat cursa pe locul 1,  cu timpul de 6:06.67 minute, fiind urmată de echipajele din Olanda și Rusia. Delegația României a cucerit mai multe medalii, printre care aurul la dublu vâsle feminin, unde a fost reprezentată de Nicoleta Ancuţa Bodnar şi Simona Geanina Radiş, iar Gianina Beleagă a câştigat medalia de argint la vâsle simplu. De asemenea echipajul de dublu rame feminin a încheiat tot pe locul doi, la fel ca echipajul de patru rame masculin şi echipajul de 8+1 masculin, canotorii români revenind  de la Campionatele Europene cu două medalii de aur și patru de argint.

Cele două canotoare din Gorj s-au calificat deja la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: