Oficial: FRF acceptă teste rapide la fotbal

Testele RT-PCR au fost înlocuite cu cele rapide pentru detectarea COVID-19, în fotbalul românesc. FRF a aprobat noile protocoale medicale pentru competițiile de fotbal profesionist și amator.

La două zile distanță după ce Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății, prin miniștrii Eduard Novak, respectiv Vlad Voiculescu, semnau ordinul comun prin care testele rapide COVID-19 pot fi folosite de sportivi în competițiile interne, hotărârea a apărut în Monitorul Oficial, iar Federația Română de Fotbal a acționat la rândul ei.

Forul condus de Răzvan Burleanu a aprobat imediat în Comitet de Ugență, modificarea ”Protocolului medical pentru desfășurarea competițiilor de fotbal profesionist”, cât și elaborarea ”Protocolului medical pentru fotbalul amator”.

În urma acestor decizii, de acum înainte, cluburile și sportivii pot folosi în mod oficial testele rapide bazate pe detecția de antigen, în loc de cele RT-PCR, care costau mult mai mult, iar rezultatul era primit cu o mai mare întârziere. Protocoalele medicale pentru fotbalul profesionist și competițiile de futsal au fost modificate, cel pentru fotbalul amator a fost elaborat cu această ocazie.

Un protocol pentru reluarea fotbalului amator fusese aprobat de FRF și în data de 14 iulie 2020, însă acesta a fost ineficient pentru majoritatea cluburilor, drept dovadă că la acest nivel doar două județe au reluat timid campionatul Ligii a 4-a.

Nu se specifică însă nimic referitor la echipele care au efectuat teste rapide anterior şi au pierdut meciuri la masa verde, existând astfel de cazuri la nivelul ligilor 2 şi 3. Şi Pandurii Târgu Jiu pierdea, la începutul acestui sezon, meciul cu Metaloglobus la masa verde, după ce prezentase un set de teste rapide.

Galerie foto


Vizualizări: 372

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: