Doi sportivi gorjeni pun Rovinariul pe harta boxului mondial

Delegația României la Campionatul Mondial de box pentru tineret din Polonia include şi doi sportivi din Rovinari care s-au calificat la această competiţie. Lotul a plecat în week-end  spre Polonia, la Kielce, acolo unde, în perioada 10-24 aprilie, se vor întâlni cei mai buni pugiliști din lume.

La competiția mondială din Polonia vor participa 487 de sportivi din 66 de țări, iar România va fi reprezentată de 12 boxeri, 7 la masculin și 5 la feminin. Printre sportivii de la tineret calificaţi pentru aceste Campionate Mondiale se numără şi doi boxeri din Rovinari, care se pregătesc la clubul primăriei.

Primarul Robert Filip s-a declarat mândru de performanţa sportivilor de a se califica la cea mai importantă competiţie de box din lume şi le-a urat succes. „Ce voiam să vă spun, este faptul că, din cei 7 componenti ai lotului masculin, 2 sunt de la Clubul Sportiv Rovinari 2016. O performanță extraordinară pentru care maestrul Marius Nicu merită aprecieri depline. Andrei Musteți, categoria 64 de kg și Ianis Daconu, categoria 69 de kilograme, sunt cei doi gorjeni, cei doi români, care vor pune Rovinariul pe harta boxului mondial. Sunt sigur că băieții noștri vor face o figură frumosă în Polonia și ne vor face mândri că suntem români. Din păcate, datorită condițiilor actuale,nu îi vom putea susține pe băieți din sala de sport unde va avea loc competiția, ci va trebui să fim alături de ei cu gândul. Suntem mândri de voi!”, a fost mesajul primarului din Rovinari pentru sportivii care au plecat la Campionatuele Mondiale.

Lotul național de box tineret masculin a fost vizitat  în cantonament de conducerea federației, înainte de plecarea spre Kielce, în Polonia, acolo unde boxerii care reprezintă România vor participa în următoarele săptămâni la Campionatul Mondial.

Vizualizări: 1,507

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: