Cojocaru are soluţii pentru ca Pandurii să joace tot în Liga 2

Pandurii Târgu Jiu este retrogradată teoretic şi nu s-ar putea spune că gorjenii nu se gândeau la acest final pentru acest sezon, pentru că la începutul acestuia au dorit să se înscrie direct în Liga 3. Cu toate acestea antrenorul Călin Cojocaru crede că sunt soluţii ca echipa gorjeană să joace din nou în Liga 2.

Antrenorul Călin Cojocaru crede că Pandurii poate evita o nouă retrogradare, fie prin retragerea vreunui adversar sau dintr-o nouă decizie dată de FRF pe modelul deja stabilit la Liga 3, unde nu se mai retrogradează direct ci doar prin meciuri de baraj. Cojocaru nu a făcut o tragedie din retrogradarea matematică a echipei, după meciul de sâmbătă, și spune că este convins că Pandurii va găsi din nou o soluție să rămână în Liga 2. ”E normal ca dintr-un buget zero să nu poți să eviți retrogradarea. Băieților nu am ce să le reproșez. Ei trebuie felicitați, fiindcă au jucat cu atitudine, deși jucau gratis! Mai avem patru meciuri de jucat. Vedem ce se întâmplă la vară, dacă nu se desființează vreo echipă. Dar, dacă la Liga 3 nu mai retrogradează nimeni direct, nu văd de ce ar retrograda din Liga 2, ținând cont că a fost un campionat care s-a jucat într-un sistem inedit! (n.r Pandurii a jucat de două ori la Recea, o dată în sezonul regulat și o dată în play-out, iar cu Slatina de două ori acasă, de exemplu iar echipele n-au avut posibilitatea să joace meciurile directe și acasă și în deplasare)”, a spus Cojocaru.


Sezonul trecut echipa a evitat retrogradarea după ce, în urma izbucnirii pandemiei COVID-19, FRF a decis să înghețe campionatul și să nu mai pice nicio echipă. Pandurii a mai evitat retrogradarea și din Liga 1, în alte două rânduri, pe alte criterii decât cel sportiv. Gorjenii au promovat în 2005, în premieră pe prima scenă, iar în 2007 echipa era retrogradată sportiv dar cum Sportul Studențesc n-a primit licență pentru sezonul următor, gorjenii au rămas în Liga 1. Pandurii a mai retrogradat în 2011, dar a făcut o înțelegere tacită cu Internațional Curtea de Argeș, care s-a retras din campionat, iar gorjenii, fiind primii sub linie, au rămas în Liga 1.

Pandurii mai are meciuri în acest final de sezon, în play-out, cu ”U” Cluj (14 aprilie, ora 17:00, deplasare), Ripensia (acasă), Metaloglobus (deplasare) și Farul (acasă) iar în etapa a 4-a stă.

Vizualizări: 1,202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: