Australia, Noua Zeelandă, Canada, Marte și alte locuri de fugit din țară

America e în comă. Un clovn psihopat a devenit liderul ei și în fiecare zi se afundă și mai tare în propriile-i complexe, întărâtat de faptul că o planetă întreagă îl ia la mișto.

Europa nu se simte nici ea mult mai bine. Vă vine sau nu să credeți, din perspectivă globală, România e un loc chiar stabil și progresist, un fel de pilon al UE și NATO în zonă. Ce se întâmplă în jur (Ungaria, Ucraina, Moldova, Polonia, Cehia) miroase urât. Nici dinspre vest veștile nu sunt cele mai bune. Marea Britanie a ieșit deja din UE, iar Italia și chiar Franța mârâie tot mai violent, sub biciul extremismului populist. În Austria și Germania e aproape la fel de rău.

În această perioadă neagră pentru occident, milioane de oameni iau în calcul să plece cât mai departe. Dar unde?  ”Mută-te în Noua Zeelandă” a fost un hashtag de mare succes, imediat după victoria lui Trump.

De pildă, să vorbim despre Kaitangata. Un orășel superb din sudul Noii Zeelande. Populație: 800. Joburi: mii! Cu multe joburi nedorite de nimeni și cu multe gospodării foarte frumoase și foarte ieftine, primăria a lansat lumii un apel că toți străinii sunt așteptați să se stabilească în raiul neo-zeelandez. Asta se întâmpla acum câteva luni. În ziua a doua a campaniei, primarul din Kaitangata a fost nevoit să-și scoată telefonul din priză, după ce primise 10.000 de CV-uri și cereri de joburi, majoritatea din SUA și Marea Britanie.

Australia și Canada au atins și ele cifre record de oameni care au depus cereri pentru cetățenie.

BBC-ul a lansat și el o campanie și o pagină pe site-ul mamă intitulată: ”Intră aici dacă plănuiești să pleci din țară din cauza nesiguranței politice”.

Miercuri seara, NASA a avut programată o conferință anunțată în prealabil cu mult tam-tam. La ora la care scriu acest text, nu știu ce s-a anunțat. Din ce a transpirat până acum, ar putea fi vorba de o planetă foarte asemănătoare cu Pământul, DIN AFARA sistemului nostru solar. Cum vom putea ajunge acolo, nu știm încă. Ce-o să facem, odată ajunși, nici atât. Dar suntem 7,5 miliarde și suntem tot mai nebuni, iar unii dintre oamenii captivi pe această sferă micuță și albastră sunt tot mai claustrofobi. Vrem să scăpăm și până la urmă tot o s-o facem. Țineți aproape, deci. Vă spunem noi când e plecarea.

Vizualizări: 584

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: