Autogară particulară în Târgu Jiu

Un om de afaceri din Târgu Jiu are de gând să construiască la standarde europene o autogară particulară care să vină în sprijinul microbuzelor care merg în partea de nord a judeţului. Investiţia depăşeşte 100.000 de euro, bani care vor fi recuperaţi ulterior de investitor prin aplicarea unor taxe standard şoferilor de microbuze. În prezent, proiectul este în fază incipientă, de luare a avizelor necesare construirii.

Ilie Ilinca este cel care le va înlesni afacerea şoferilor de microbuze prin construirea unei autogări la standarde europene. Bărbatul spune că ideea unei astfel de investiţii a venit după ce foarte mulţi şoferi de microbuze şi autobuze îl rugau să staţioneze în staţia peco de peste Podul Jiului, care îi aparţine. „Este vorba de un proiect la standarde europene, o autogară cu până la 15 peroane, cu sală de aşteptare, cu toaletă. Ideea a venit când am constatat că cererea e foarte mare din partea microbuzelor ce merg în direcţia Băleşti, Corneşti, Motru”, a declarat Ilie Ilinca, investitor.

Autogara se va întinde pe mai mult de 3.000 de metri pătraţi şi va fi amplasată în locul fostei Uzine de Reparaţii din Târgu Jiu. Este vorba de o investiţie de mai mult de 100.000 de euro, bani pe care investitorul îşi propune să-i recupereze prin aplicarea unor taxe standard microbuzelor care vor staţiona acolo. „După construire, autogara se autorizează la fel ca toate celelalte autogări, va fi un director care va şti cum să coordoneze lucrurile şi se vor aplica nişte taxe care se practică la toate autogările. Sunt taxe standard. De altfel, vor avea dreptul să staţioneze nu numai microbuzele ci şi autobuze”, a precizat Ilie Ilinca.

Bărbatul a scos deja certificatul de urbanism de la primărie, în prezent aşteptând avizul de mediu din partea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj.

Vizualizări: 340

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: