Pandurii se opune închirierii stadionului din Târgu Jiu, dacă nu primește bani

Clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu este cel care a făcut terenul de fotbal, în timp ce Compania Națională de Investiții a construit stadionul. Pe cale de consecință, Pandurii a transmis Primăriei Târgu Jiu că nu poate închiria baza sportivă altor echipe pentru disputarea unor meciuri, fără acordul CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu. Acord care va fi dat contra cost, anunță Pandurii.

Clubul gorjean atrage atenția miercuri seara într-un comunicat că o închiriere fără acordul Pandurii este ilegală și abuzivă, invocând “prevederile contractului de comodat nr. 1628/ 26.04.2005, care a reintrat în vigoare odată cu predarea investiţiei către Direcţia de Patrimoniu din cadrul Primăriei Târgu Jiu”.

De altfel, omologarea stadionului de către FRF s-a făcut în baza Contractului de Comodat semnat între club şi Primăria Târgu Jiu. “Precizăm faptul că Pandurii Lignitul Târgu Jiu este club aflat în insolvenţă şi orice lipsire de fonduri, prin închirierea fără acordul clubului a bazei sportive, afectează angajaţii, jucătorii şi creditorii clubului”, se mai arată în comunicat.
Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu a înştiinţat miercuri Direcţia de Patrimoniu şi Primăria Târgu Jiu că este de acord cu închirierea Stadionului Municipal şi pentru alte entităţi sportive care plătesc către club chirie pentru folosirea acestuia. Consiliul Local Târgu Jiu a stabilit însă o chirie de 10.000 de lei/meci, bani care ajung în bugetul local.

Pandurii face referire în comunicat la faptul că, înainte ca stadionul să intre în modernizare, a investit aici peste opt milioane de euro. “Facem precizarea că suprafaţa de joc a terenului care este utilizat acum, în incinta Stadionului Municipal, a fost investiţia clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu, care a construit, de asemenea, şi o pistă de atletism sintetică şi vestiarele Stadionului Municipal. Acestea nu au făcut parte din investiţia făcută de CNI şi Primăria Târgu Jiu, fiind bunuri proprietate a clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu care, conform contractului de comodat, vor intra gratuit în proprietatea Primăriei Târgu Jiu, după expirarea contractului”, se mai arată în comunicat.

La final, Pandurii amenință cu plângere penală în cazul nerespectării contractului: “Orice demers de închiriere a bazei sportive, fără acordul clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu, va fi considerat un abuz, iar pentru persoanele care vor încălca legea se va face plângere penală”.
Mai mult, cluburile care au încheiat contracte de închiriere a Stadionului Municipal cu Primăria Municipiului Târgu Jiu, fără a ajunge la o înţelegere cu clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu, îşi asumă riscul de a pierde, la masa verde, meciurile de pe teren propriu, suprafaţa de joc fiind proprietate a clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu, este avertismentul clubului din Târgu Jiu.

FCU Craiova a anunţat oficial, marţi, că meciul de sâmbătă cu Progresul Pecica va fi jucat pe arena din Târgu Jiu.

Vizualizări: 2,088

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: