U Craiova – Dinamo se va juca doar cu 7000 de spectatori

Universitatea Craiova va juca derby-ul cu Dinamo pe un stadion care poate găzdui doar 7000 de spectatori. Doar atât, din capacitatea de aproximativ 20.000 de locuri a stadionului din Severin, se poate folosi după ce Comisia de Omologare a inspectat arena şi a interzis deschiderea anumitor sectoare din stadion.

După ce firma care instalează gazonul pe stadionul ”Ion Oblemenco” a explicat că va interzice echipei craiovene să utilizeze suprafața de joc în primele zile de la montare, meciul Universitatea Craiova – Dinamo, programat pe data de 4 noiembrie, de la ora 20:30, a fost mutat pe o altă arenă, la Severin.

Reprezentanții clubului din Bănie au solicitat LPF omologarea stadionului Municipal din Drobeta Turnu Severin pentru meciuri de Liga 1, acesta fiind omologat în acest sezon numai pentru jocuri de Liga 2 şi 3.

Deși arena are o capacitate de 19.800 locuri și a mai găzduit în trecut meciuri de Liga 1, atât ale U Craiova, cât şi ale echipei Pandurii Târgu Jiu, comisia de omologare, sosită sâmbătă la malul Dunării, a decis, împreună cu reprezentații Jandermeriei Mehedinți și ISU Mehedinți, că aceasta nu poate primi decât 7.000 de spectatori la acest meci.

Motivul e legat de faptul că, pe anumite zone, tencuiala de pe treptele din tribune s-a desprins, iar suporterii ar putea arunca în teren cu bucățile de ciment.

Stadionul din Severin este în administrarea Primăriei Drobeta Turnu Severin, dar nu a mai fost renovat de mai mulţi ani pentru că nu s-au mai disputat acolo meciuri de Liga 1. Primăria nici nu poate renova în timp scurt arena, achiziţiile de materiale şi lucrările necesitând mult timp. În plus cheltuielile nici nu se justifică, mai ales că se va disputa acolo doar un meci, pentru că municipiul Severin nu are echipă de fotbal.

Vizualizări: 1,462

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: