Autoritățile, surprinse de blocajul de la Rânca: "Nu ne așteptam"

Turiștii au luat cu asalt de Crăciun zona Rânca, iar până la formarea unor cozi de 15 kilometri a mai fost doar un pas. Zăpada și peisajele de vis i-au făcut pe oameni să iasă din case și să meargă la munte pentru a petrece clipe de neuitat.

Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj, spune că au fost cel puțin 5 mii de turiști pe zi. ”Este un fenomen cu care nu ne-am mai confruntat niciodată, nu putea să-l prevadă nimeni. Rânca și celelalte câteva stațiuni din țară a devenit foarte aglomerate. Au fost cozi de 10-15 kilometri de mașini. Noi sperăm să se reglementeze totul în perioada următoare. Ne așteptam să avem mulți turiști. Oamenii vor să simtă că este iarnă și să meargă la zăpadă”, a spus Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj, la Radio Infinit.

Nici evenimentele nefericite nu au întârziat să apară, mai spune Cornoiu: ”Sunt 6-7 evenimente pe zi în stațiune. Foarte mulți oameni au fost în stațiune. Vârful de accidente a fost sâmbătă, opt la număr. Sperăm să reușim să scădem numărul de accidente”, a mai spus Cornoiu.

În acest weekend, numărul mașinilor a fost extrem de mare, drumul s-a blocat, iar circulația era extrem de lentă. Duminică seara și-a făcut apariția și viscolul, iar reprezentanții SDN Târgu Jiu au intervenit.  “Am coordonat acțiunea de deszăpezire și fluidizare a traficului de DN 67C, stațiunea Rănca, in zona montană a fost emis un cod portocaliu de viscol și ninsori, am acționat permanent pentru a ne asigura că toți turiștii care au fost în stațiune au coborât în siguranța”, a dat asigurări Bogdan Bratu, directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

Vizualizări: 2,470

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: