Directorul celei mai mari școli din Gorj se pensionează

După mai bine de patru decenii în slujba învățământului, Aurel Popescu, directorul celei mai mari școli gimnaziale din județ, se retrage la pensie.

Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Gorj a aprobat, în ședința din 23 decembrie, cererea de pensionare la limită de vârstă a profesorului Aurel Popescu, directorul Școlii Gimnaziale „Alexandru Ștefulescu”. Acesta este dascăl titular la Colegiul Tehnic „Henri Coandă” din Târgu Jiu.

Aurel Popescu a ocupat inclusiv funcții de conducere în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Gorj. În 2004, Popescu a fost decorat de președintele României, primind Ordinul Național „Meritul pentru Învățământ” în rang de cavaler. A mai fost recompensat de Ministerul Educației cu alte câteva distincții, precum „directorul anului” sau „managerul anului”.

Postul de director de la Școala nr. 4 din Târgu Jiu este vacant începând cu data de 9 ianuarie 2021, atunci când încetează contractul de management educațional al directorilor și directorilor adjuncți care au promovat concursul în urmă cu patru ani.

Școala gimnazială are din toamnă și un nou director adjunct. În urma selecției de dosare, postul a fost câștigat de învățătoarea Anca Lidia Văgăună. Fostul director și-a dat demisia începând cu 1 septembrie.


Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu” are cel mai mare număr de clase și de elevi din întreg județul.

Vizualizări: 6,183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: