„Avem nevoie de politicieni responsabili și  care nu se ascund în spatele preocupărilor naționale”

"Trebuie să clarificăm miturile UE. Europa este un câștig din punctul de vedere al suveranității cetățenilor săi", a declarat Manfred Weber, deputat european, președintele Grupului PPE, în timpul dezbaterii Parlamentului European cu privire la concluziile ultimului Consiliu European.

 "Deciziile luate în Europa sunt luate de majoritatea sau de unanimitatea Consiliului și a Parlamentului European, astfel că nu există lipsă de democrație, uneori deciziile au nevoie de timp, dar și de rapiditate. Granița europeană și Garda de coastă ca exemplu".

"Trebuie să respectăm decizia Brexit a poporului britanic, iar cadrul pentru viitoarele negocieri este clar. Piața internă este pe deplin legată de libertățile fundamentale ale UE, cum ar fi libertatea de mișcare" .

Marea Britanie se confruntă acum cu o lipsă de leadership. Haosul a fost intensificat, deoarece "pilonii" lui Brexit - Farage și Johnson - au o navă abandonată lașită, credibilitatea fiind subminată printr-un astfel de comportament iresponsabil: există o problemă evidentă în Londra și nu în UE, la Paris, Roma sau Berlin".

"Avem nevoie de Europa și nu trebuie să jucăm un joc de vină sau să îndreptăm degetul către alții Ne trebuie responsabilitate și responsabilitate Avem nevoie de politicieni care să poarte răspunderea și să nu se ascundă în spatele îngrijorărilor naționale Nu trebuie să ne fie teamă "Trebuie să lucrăm împreună pentru a găsi soluții la problemele de astăzi, dar acum avem nevoie și de o perioadă de reflecție pentru a ne gândi la modul în care ar trebui să arate viitorul Europei, și nu la discuțiile privind schimbările din tratat", a conchis Manfred Weber. (Bruxelles, 5 iulie 2016)

Vizualizări: 337

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: