O sută de prostituate românce, respinse în Scoția

Aproape 100 de persoane suspectate că sunt victime ale traficului de ființe umane și că urmau să fie obligate să lucreze în principal în industria sexului au fost respinse la intrarea în Scoția pe aeroportul din Glasgow în ultimele nouă luni. În Marea Britanie este o campanie împotriva sclaviei moderne, astfel că persoanele despre care se crede că sunt exploatate sexual sunt intervievate. Au fost chestionate 300 de persoane, 80% dintre acestea fiind de origine română, preponderent femei.

Poliția de Frontieră a precizat că multe dintre victime nu știau că vor fi vândute ca prostituate. Printre ele s-a aflat și o fată de 18 ani care abia renunțase la școală, nu avea bani și credea că urmează să lucreze într-un hotel în capitala Scoției, Edinburgh.

"Este vorba de salvarea tinerilor femei și bărbați vulnerabili, care sunt traficați și exploatați, precum și de protejarea comunităților", a spus Gordon Summers, director adjunct al Poliției de Frontieră, unitate care face parte din Ministerul de Interne.

"Deseori aceste femei sunt obligate să urmeze aceste stil de viață împotriva voinței lor și sunt expuse la violență și intimidare de către bandele care le-au adus aici. Sunt lipsite de putere", a mai afirmat el.

Vizualizări: 1,742

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: