Averea lui Elon Musk a scăzut cu 13 miliarde de dolari într-o singură zi

Averea lui Elon Musk a scăzut cu 13 miliarde de dolari într-o singură zi, după ce unele dintre cele mai mari companii pe care le deține au avut probleme semnificative. În aceeași zi, cea mai puternică rachetă din lume, creată de SpaceX, a explodat la scurt timp după lansare.

Tesla a avut rezultate dezamăgitoare pentru primul trimestru și, ca urmare, valoarea acțiunilor a scăzut cu 9.75% și profitul a scăzut cu peste 20%.  În plus, și pe Twitter au fost probleme. În trecut, Musk a amenințat că va înlătura bifa albastră de la conturile Twitter care aveau deja acest simbol și nu plătesc acum pentru el, scrie Bloomberg.  

Anul trecut, Musk a doborât și un record istoric pentru pierderea financiară suferită. Acum, se pare că întâmpină iar probleme. El și-a pierdut și titlul pentru cel mai bogat om din lume, ce acum i-a revenit lui Bernard Arnault.

Potrivit unui email intern, Musk le-ar fi spus angajaților SpaceX că e optimist privind lansarea Starship, deși aceasta a explodat la doar câteva momente după lansare. Starship a fost cea mai mare și cea mai puternică rachetă lansată până acum. La doar 4 minute după ce a decolat pe 20 aprilie 2023, racheta a explodat.

SpaceX susține că a activat special sistemul de încheiere a zborului, pentru a distruge racheta. Decizia a fost luată după ce porțiunile rachetei nu s-au desprins, ceea ce a dus la mișcări ce nu puteau fi controlate. Și Japonia a luat o decizie similară cu propria rachetă pe care a vrut să o lanseze la începutul acestui an.

Musk și SpaceX susțin că misiunea a fost un succes. Se pare că obiectivul principal era ca Starship să se ridice de pe rampa de lansare.

Dincolo de acest incident, a fost dezvăluit și raportul despre câștigurile Tesla din ultimul trimestru. Acțiunile companiei au scăzut cu aproximativ 10% după ce au devenit publice cifrele.

Compania Tesla a anunțat și o scădere de 20% a venitului net, în comparație cu aceeași perioadă de anul trecut.

Vizualizări: 1,330

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: