Averile „dubioase“ ale gorjenilor, verificate de Direcţia de Finanţe

Gorjenii cu bani vor verificaţi de Direcția de Finanțe Publice (DFP) Gorj. Un nou departament din cadrul Direcţiei se va ocupa de această activitate. Potrivit directorului DFP Gorj, Ion Cupă, în momentul de față se introduce în statul de funcții această nouă modificare. Activitatea de verificare a veniturilor persoanelor fizice va fi coordonată actualul director executiv adjunct, Gheorghe Grigorescu.

Gorjenii care devin milionari peste noapte sau care au averi pe care nu le pot justifica vor fi luați în vizorul Direcției de Finanțe Publice Gorj prin intermediul unui nou organism înființat la nivelul instituției. Este vorba de o structură care va verifica veniturile persoanelor fizice. ”S-a dat un ordin pentru înființarea unui serviciu, birou sau compartiment pentru verificări fiscale. Deocamdată suntem în faza de a introduce  în statul de funcții această nouă modificare și urmează din cadrul Inspecției Fiscale să redistribuim personal către acest serviciu”, a declarat Ion Cupă, directorul general al DPF Gorj.

Verifică sesizările de la ANI

Angajaţii care se vor ocupa de aceste controale vor fi aleşi dintre salariaţii Direcţiei.”Este posibil să fie serviciu și atunci vor fi șapte plus unu, birou și atunci sunt cinci plus unu sau compartiment fără șef. Este o structură în cadrul activității de control. Deocamdată se așteaptă procedurile de verificare dar de obicei, controalele se fac în urma unei analize de risc. Posibil să fie și sesizări de la Agenția Națională de Integritate, de la Parchete și chiar de la persoane fizice. Vor fi mai multe criterii”, a precizat directorul Ion Cupă.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: