Primele rezultate ale negocierilor de la Ministerul Energiei

Liderii sindicali din CE Oltenia și administrația s-au întâlnit luni dimineață cu reprezentanții Ministerului Energiei pentru a găsi soluții astfel încât doleanțele minerilor aflați în acest moment în întrerupere de activitate să fie rezolvate.

La prima rundă a discuțiilor a luat parte, pentru o scurtă perioadă de timp, și Anton Anton, ministrul Energiei. Ministrul l-a mandat pe secretarul de stat Doru Vișan să continue negocierile cu sindicaliștii.

Până acum, cele două părți au convenit ca salariații CE Oltenia să beneficieze de vouchere de vacanță. Cu privire la majorările salariale, acestea ar putea fi acordate doar în producție. ”În primă fază, discuțiile au fost pe vouchere de vacanță. Și Ministerul a acceptat, prin vocea domnului Vișan, să primim vouchere de vacanță începând cu 1 mai. Domnul Vișan spunea Directoratului că, după ce achiziționăm certificatele de carbon, adică undeva în aprilie, să acorde vouchere de vacanță. Pe partea de salarizare sunt discuții să direcționăm cei 45%, doleanțele noastre, spre zona de producție. Am luat un time out”, a declarat Paul Constantinescu, vicepreședintele Federației Energetica.

La discuțiile de la Ministerul Energiei a luat parte și președintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, dar și președintele Blocului Național Sindical (BNS), Dumitru Costin. Sunt prezenți și toți reprezentanții sindicatelor din comisia de negociere a contractului colectiv de muncă de la CE Oltenia.

Vizualizări: 13,728

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: