Vișan și Boza, declarații după negocieri. Ce vor face minerii?

Secretarul de stat din Ministerul Energiei, Doru Vișan, și președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, au făcut declarații de presă după negocierile impuse de greva minerilor. Aceștia au spus care este oferta companiei pentru dezamorsarea situației.

Sorinel Boza, directorul general al CE Oltenia, spune că în acest moment toate carierele sunt blocate, toți minerii fiind în grevă. ”Este foarte greu să asigurăm o creștere a salariilor de 45%. Am discutat în dimineața aceasta, am discutat aproape de a putea oferi de 10-12%. Oferta mea a fost doar pentru personalul muncitor, nu și pentru TESA. Undeva la 12-13% pentru muncitori”, a declarat Sorinel Boza.

La rândul lui, Vișan a dat asigurări că minerii vor beneficia din acest an de vouchere de vancanță. ”Solicitarea lor a fost împărțită în două. Vouchere de vacanță, care, din analiza cu Directoratul companiei, rezultă din 1 mai se pot da și se vor da. A doua solicitare este de creștere salarială într-un procent de 45%, ceea ce pentru companie este insuportabil ca procent. În schimb, s-au identificat pârghiile legale pentru recunoașterea productivității pe care o are compania, respectiv de reducere a altor cheltuieli și negocierea creșterii salariale cu sindicatele”, a spus Doru Vișan.

Vișan a spus că aceste discuții vor fi puse în practică numai după ce sindicatele notifică oficial compania pentru începerea negocierilor ”într-un cadru legal și, respectiv, reluarea programului”. Rămâne de văzut dacă minerii vor relua producția, în urma acestor promisiuni.

Secretarul de stat a mai spus că Ministrul Energiei s-a angajat că va promova 6 hotărâri de Guvern privind exproprierile în zona Olteniei.

Vizualizări: 9,866

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: