Avioane şi paraşutism de Sărbătoarea Narciselor

Pregătirile pentru Sărbătoarea Narciselor sunt în toi. Aproximativ 30 de societăţi comerciale şi-au anunţat prezenţa duminică la Sărbătoarea Narciselor. Mijloacele de transport în comun care aparţin societăţii Transloc vor circula la intervale mici de timp.

Angajaţii Direcţiei de Servicii Comunale amenajează zona, poliţiştii comunitari păzesc florile, iar în spaţiul destinat jocurilor distractive au început să se instaleze tiribombele şi toboganele. “Mâine se vor preda amplasamentele comercianţilor. Până în prezent, aproximativ 30 de societăţi comerciale şi-au anunţat prezenţa la Sărbătoarea Narciselor. La fel ca şi la Drăgoieni, primăria nu va încasa niciun fel de taxe de la agenţii economici. Chiar dacă manifestările vor debuta duminică, aceştia îşi pot desfăşura activitatea începând de sâmbătă pentru că fiind week-end foarte mulţi târgujieni vor ieşi la iarbă verde”, a declarat Florenţa Ţârcă, şeful Serviciului Concesionări din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Concursuri şi muzică

Manifestările dedicate Sărbătorii Narciselor vor debuta cu o slujbă la Biserica din Preajba şi cu mai multe concursuri sportive: ciclism, cross şi fotbal. În jurul orei 10, 30 va avea loc un concurs auto-buggy, urmat apoi de un concurs de degustare a vinurilor locale. La orele 11.30 vor începe demonstraţiile cu avioane ultrauşoare, paraşutism, motodeltaplane şi motoparapante. “După concursul de auto-buggy se va desfăşura mitingul aviatic memorial “Mugurel Uţă”, oferit târgujienilor cu ocazia împlinirii unui an de la înfiinţarea aerodromului. Mugurel Uţă a fost singurul pilot care a avut curajul să aterizeze pe acest aerodrom în mai puţin de 200 m. Din nefericire, al a murit cu câteva săptămâni mai târziu, la Bucureşti, în urma unui accident aviatic”, a declarat Vasile Şerban, preşedintele Asociaţiei Sportive Raideri. La demonstraţiile de paraşutism vor participa şi 3 fete de la un club sportiv din capitală. Sărbătoarea Narciselor va culmina cu un spectacol de muzică şi dansuri populare susţinut de Ansamblul Artistic “Maria Lătăreţu” al Şcolii Populare de Artă.

TRANSPORT

Mijloacele de transport în comun care aparţin societăţii Transloc vor circula între orele 7.30-22.00. În prima parte a zilei vor circula din 20 în 20 de minute, iar după-amiaza din 12 în 12 minute. În funcţie de solicitări există posibilitatea suplimentării curselor cu încă 4 autobuze, la Preajba fiind amenajat temporar şi punct de vânzarea biletelor.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: