Aviz favorabil pentru înfiinţarea clasei de profesională la Turburea

Liceul Tehnologic Turburea va funcţiona din toamna anului 2015 şi cu o clasă de învăţământ profesional. Asta în condiţiile în care în planul de şcolarizare fost prinsă şi clasa a IX-a de liceu. În momentul de faţă, autorităţile locale poartă discuţii cu părinţii pentru a-i convinge să opteze pentru învăţământul profesional. Până în momentul de faţă, în jur de 15 copii au promis că se vor orienta spre această formă de învăţământ. Primarul Ion Bârcă crede că locurile se vor ocupa, mai ales că elevii vor beneficia de o bursă de 200 de lei/lună.

Experţii din cadrul Departamentului de acreditare al Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP) au dat aviz favorabil pentru înfiinţarea unei clase de profesională la Liceul Tehnologic Turburea. Profilul clasei va fi de electrotehnică, urmând ca practica să se desfăşoare la Termocentrala Turceni. „A trecut ARACIP şi ne-a dat aviz favorabil pentru înfiinţarea unei clase de profesională pentru 30 de elevi. Copiii vor face practica la Turceni, iar viitoarea lor meserie se mulează după nevoile termocentralei. De asemenea, se va mai înfiinţa şi o clasă de a IX-a pentru liceu, pe lângă cele două clase a X-a şi a XI-a care funcţionează în continuare”, a declarat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea.

În momentul de faţă, autorităţile locale poartă discuţii cu părinţii pentru a-i convinge să opteze pentru învăţământul profesional. „Din discuţiile purtate cu părinţii avem deja vreo 16-20 de copii care vor să vină la clasa de profesională. Credem că locurile se vor ocupa, mai ales că elevii vor beneficia de o bursă lunară de 200 de lei şi în plus vor avea perspective de a se angaja la Termocentrala Turceni, la sfârşitul studiilor”, a mai precizat primarul Bârcă.

PERFORMANŢĂ

Peste 90% dintre elevii din Turburea au reuşit să promoveze examenul de Evaluare Naţională. „În Turburea, ne bucurăm de un colectiv de excepţie al cadrelor didactice, iar munca dascălilor se reflectă în rezultatele copiilor din comună. Aproximativ 94% dintre ei au promovat examenul de Capacitate”, a declarat Ion Bârcă.

Vizualizări: 203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: