PROIECT: Asfaltări de un milion de euro în comuna Săuleşti

Primăria Săuleşti intenţionează să acceseze un milion de euro pentru asfaltarea ultimelor patru drumuri rămase nemodernizate. Este vorba despre drumurile săteşti din Săuleşti, Bibeşti, Purcaru şi Dolceşti. Autorităţile locale vor să identifice sursa de finanţare şi pentru introducerea reţelei de apă şi canalizare în satul Purcaru, singurul sat din comună care nu beneficiază de aceste utilităţi.

Primăria a solicitat deja aviz de mediu pentru proiectul „Modernizare drumuri de interes local în comuna Săuleşti, judeţul Gorj, amplasament intravilanul comunei Săuleşti, satele Săuleşti, Bibeşti, Purcaru şi Dolceşti”. Autorităţile locale vor solicita fonduri în cuantum de un milion de euro. „Ne pregătim să depunem un proiect pentru modernizarea drumurilor de interes local. Este vorba despre asfaltarea a 5,5 kilometri de drumuri, pentru care vom încerca să obţinem fonduri europene în valoare de un milion de euro. A apărut deja ghidul de finanţare 2014-2020 şi imediat cum se va deschide sesiunea vom depune acest proiect. Dacă reuşim să obţinem banii pentru implementarea acestui proiect nu ne mai rămâne niciun drum din comună neasfaltat”, a declarat Constantin Drăghici, primarul comunei Săuleşti.

Utilităţi şi în satul Purcaru

Edilul local vrea să găsească o variantă de finanţare şi pentru introducerea utilităţilor în satul Purcaru. „Pe raza comunei Săuleşti avem o reţea de apă şi canalizare funcţională pe 26,5 kilometri, încă de acum 4 ani. Purcaru este singurul sat care nu are aceste utilităţi. Încercăm să identificăm sursa de finanţare pentru introducerea reţelei de apă. Este o necesitate pentru acel sat, chiar dacă acolo nu mai sunt decât circa 100 de gospodării”, a declarat Constantin Drăghici. Acesta a precizat că Purcaru este un sat îmbătrânit. „

„Înainte de Revoluţie, aproximativ 90% din populaţie lucra la Ţicleni, acum nu ştiu să mai lucreze acolo 3-4 persoane din acest sat. Majoritatea localnicilor a plecat la oraş din cauză că şi-a pierdut locurile de muncă de la Ţicleni. La ora actuală, nu mai sunt în sat decât bătrânii”, spune primarul Drăghici.

Vizualizări: 377

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: