Ateliere de vacanţă pentru copii, la Biblioteca Judeţeană

Ofertă educaţională de vacanţă pentru familiile cu copii! Biblioteca Judeţeană „Christian Tell” va organiza şi în această vară atelierele de vacanţă, în cadrul cărora copiii au posibilitatea de a participa la programe de educaţie ştiinţifică, de dezvoltare a creativităţii, a imaginaţiei, a simţului artistic şi a deprinderilor de comunicare şi lucru în echipă. Programul a fost ales astfel încât copiii să aibă parte de joacă, distracţie şi educaţie timp de două ore pe zi.

Elevii şi preşcolarii sunt aşteptaţi la atelierele de vacanţă organizate de Filiala pentru Copii a Bibliotecii Judeţene „Christian Tell” în colaborare cu Şcoala Populară de Artă. Atelierele de vacanţă se vor încheia la sfârşitul lunii august. Activităţile ce se vor desfăşura în cadrul atelierelor de vacanţă sunt planificate, între orele 10.00-12.00, după următorul program: luni- „Hai la joacă” (jocuri distractive, rummy, şah, jocuri în aer liber etc.); marţi. „Clubul piticilor” (vizionări colective de desene animate şi ateliere de desen); miercuri – „Cinema... la bibliotecă” (vizionări colective de filme şi documentare pentru copii); joi- „Clubul de lectură şi curiozităţi”, iar vineri- Atelier de creaţie (origami, modelaj, etc.).

„Din experienţa anilor trecuţi, ne aşteptăm la o prezenţă foarte numeroasă. Au fost perioade în care au participat, zilnic, la atelierele noastre în jur de 30 de copii. În acest an, avem o colaborare cu profesorii Şcolii Populare de Artă, care vor veni să-i înveţe pe copii origami, desen şi confecţionarea diferitelor obiecte artizanale. La bibliotecă vor veni şi voluntarii de la Centrul Europe Direct, care îi vor angrena pe copii la joacă şi la diferite activităţi educative”, a declarat Corina Mocescu, bibliotecar.

În momentul de faţă, aproximativ 6700 de copii sunt înscrişi la bibliotecă. „Copiii vin la bibliotecă şi în timpul anului şcolar, iar foarte mulţi participă la Concursul „Cărţile care contează”, concurs suspendat pe timpul vacanţei. În cadrul acestui concurs, copiii trebuie să citească o carte pe lună şi să răspundă la 10 întrebări. În luna septembrie avem probă de concurs, iar premierea o vom face înainte de Crăciun”, a mai precizat Corina Mocescu.

Vizualizări: 198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: