Începe modernizarea a 10 străzi în Târgu Jiu

Primăria Târgu Jiu va da startul reabilitării unor străzi din municipiu în următoarea perioadă. Investiţiile se realizează din fonduri de la bugetul local.

Directorul Serviciului Investiţii din cadrul primăriei Târgu Jiu, Raul Chiriac, a spus la ce străzi vor fi aduse îmbunătăţiri în ceea ce priveşte stratul de uzură, dar şi sisteme de preluare a apelor pluviale. „La nivelul primăriei a fost elaborat un proiect care cuprinde reabilitarea a peste 50 de străzi din municipiu. În funcţie de starea tehnică a sistemului rutier execuţia acestora a fost etapizată, astfel încât în perioada următoare vor demara lucrările pentru reabilitarea a 10 străzi. Mare parte dintre ele vor fi reabilitate integral începând cu sistemul rutier, cu sistemul de preluare a apelor pluviale, de la realizarea canalizării pluviale şi a rigolelor carosabile din beton polimerizat, la refacerea integrală a trotuarelor, bordurilor, marcajelor, semnelor rutiere şi a mobilierului urban. Este vorba de străzile: Dobrogeanu Gherea, Mărăşeşti, 16 Februarie, Geneva, Luncilor, Panduri, A.I. Cuza, Bld. Constantin Brâncuşi, Vasile Alecsandri”, a declarat Raul Chiriac.   

În prezent, primăria finalizează documentaţia de achiziţie a acestor lucrări urmând ca în circa două săptămâni să fie demarate. Investiţia se ridică la 9 milioane de lei. Pentru restul străzilor ce vor fi reabilitate, primăria încearcă să obţină finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) derulat de Ministerul Dezvoltării.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: