Hamilton, donaţie uriaşă pentru animalele afectate de incendiile din Australia

Urmările incendiilor din Australia asupra animalelor din zonă a impresionat lumea sportului, şi nu numai. Oamenii se mobilizează tot mai des pe reţele sociale pentru a ajuta micile necuvântătoare afectate de foc sau rămase fără adăpost în timp ce pădurile Australiei sunt mistuite de flăcări.

După o serie de jucători de tenis care au făcut sau au primis că vor dona bani, o donație uriașă a fost făcută de pilotul de Formula 1 Lewis Hamilton pentru a ajuta animalele afectate de incendiile devastatoare din Australia. Acesta a anunţat că va dona jumătate de milion de dolari pentru susţinerea pompierilor şi a asociaţiilor pentru protecţia animalelor afectate de incendiile din Australia, relatează bbc.com. ”Mă doare inima când văd cât de devastatoare sunt incendiile de vegetaţie pentru oamenii şi animalele din această ţară. Voi dona 500.000 de dolari australieni pentru susţinerea acestora şi pentru a sprijini animalele, voluntarii și pompierii din zona rurală care intervin la incendii”, a postat campionul mondial din Formula 1 pe contul personal de Twitter.

Din luna septembrie a anului trecut, când au apărut primele focare, incendiile din Australia au cuprins o suprafață care depășește teritoriul Belgiei, peste 30.000 de kilometri pătrați. Având în vedere că în emisfera sudică este vară, Australia se confruntă acum cu temperaturi care ajung la peste 40 de grade Celsius. Mai mulţi oameni dar şi milioane de animale au murit în urma incendiilor, altele fiind afectate de foc, iar peste 2.000 de case au fost distruse de flăcări. Şi România a trimis 70 de pompieri în Australia, pentru a ajuta la stingerea incendiilor.

Galerie foto


Vizualizări: 1,779

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: