Avocații lui Habitu, amendați pentru absență

Magistrații Curții de Apel Craiova au dispus amendarea a doi avocați în procesul în care omul de afaceri Aristică Doru Șerban (Habitu) este judecat pentru mai multe infracțiuni, în acest dosar el fiind și arestat preventiv pentru o bună perioadă de timp de către anchetatorii gorjeni.

Şerban a fost trimis în judecată și condamnat la Tribunalul Gorj, însă a contestat sentința, la fel ca și procurorii, procesul mutându-se de un an de zile în Bănie, unde însă bate pasul pe loc.

Unul dintre avocații acestuia, Radu Marinescu, a mai absentat și la termenele anterioare sau a invocat diferite chichițe procedurale pentru a câștiga timp în favoarea clientului său, acum magistrații dispunând amendarea acestuia și a încă un coleg pe motiv că tergiversează procesul. „Aplică amendă judiciară dlui avocat Aurel Fleancu în cuantum de 500 lei, pentru neprezentare Aplică amendă judiciară dlui avocat Radu Marinescu, în cuantum de 1000 lei, pentru neprezentare”, au decis magistrații.

Procesul acestuia ar urma să se reia la începutul lunii viitoare, fiind puține șanse ca până la venirea vacanței judecătorești să fie pronunțat un verdict final. Ca urmare, deznodământul în acest dosar va fi cunoscut spre toamnă, până atunci Aristică Doru Șerban rămânând cu condamnarea de 2,6 ani pe care a primit-o anul trecut, chiar pe 1 Aprilie, pentru acuzațiile de spălare a banilor în formă continuată, șantaj în formă continuată, lipsire de libertate în mod ilegal și evaziune fiscală. Habitu mai era acuzat și de cămătărie, însă instanța de fond l-a achitat de această faptă, probele de la dosar neputând duce la o condamnare a sa și în privința acestei acuzații.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: