Avocaţii propun mii de martori în dosarul „Mafia permiselor”

La aproape un an, fără câteva zile, de la faimoasele descinderi ce au dus la arestarea mai multor medici din Gorj implicați în ”Mafia Permiselor”, procesul pe care aceștia îl au pe rolul Tribunalului Gorj este în continuare departe de pronunțarea unei prime sentințe, care să stabilească vinovăția sau nevinovăția acestora. Din contră, avocații celor nouă inculpați fac ce fac și reușesc să câștige timp în (de)favoarea clienților pe care îi apără, la termenul de ieri aceștia propunând, printre altele, audierea câtorva mii de persoane.

Martorii ar fi beneficiat de fișele medicale eliberate de medicii trimiși în judecată fără să fi fost evaluaţi medical, doar contra unor sume de bani, judecătorul de caz admițând, deocamdată, doar audierea a vreo 150 de „norocoși”.

Avocații i-au cerut magistratului Alin Nicolescu să disjungă dosarul pentru fiecare caz în parte, ceea ce ar duce la împărțirea acestuia în vreo 2000 și ceva de eventuale noi dosare, judecătorul întrebând la un moment dat dacă va fi nevoie de autobuze pentru aducerea la instanță a martorilor propuși de apărătorii medicilor. Judecătorul chiar a părut interesat de procedura derulată la Înalta Curte de Casație și Justiție în cazul audierii celor 120 de localnici din Bâlteni duși săptămânile trecute cu autobuzele la București pentru a fi chestionați în dosarul falsificării rezultatelor la referendumul de suspendare a președintelui Traian Băsescu în 2012. Magistratul a discutat cu avocații despre procedura rapidă care s-a derulat în capitală pentru audierea într-un timp scurt a atât de multor martori, nefiind exclus, așadar, ca la un viitor termen să fie luată decizia aducerii la instanță a câtorva mii de martori.

Ședința de la termenul de ieri a fost marcată însă și de neînțelegeri, chiar contre la scenă deschisă, pe care judecătorul de caz le-a avut cu reprezentantul Parchetului la proces, procurorul Maria Părăușanu fiind la un moment dat avertizată că riscă o amendă, după ce a intrat în dispute cu avocații medicilor. Judecarea procesului a fost amânată însă cu încă două săptămâni, un al treilea medic trimis în judecată, Rodica Lehner, dând de înțeles prin avocatul său că este gata să își recunoască faptele și, ca urmare, putând fi judecată pe procedură simplificată. Alte două cadre medicale trimise în judecată au apelat la procedura respectivă la termenul de data trecută, recunoscându-și vinovăția și așteptând verdictul instanței.

Principalii inculpați din dosar, în frunte cu Dana Vodislav, nu recunosc acuzațiile Parchetului și vor să aducă probe pentru a-și susține nevinovăția. Probele ar presupune inclusiv audierea celor câteva mii de martori, gorjeni care au luat de la cabinetul acesteia adeverințe medicale pe care le-au folosit la școlile de șoferi, pentru a obține permis de port-armă sau chiar pentru a se angaja la o firmă. Deocamdată, avocații Danei Vodislav au reușit să obțină de la instanță, pentru a doua oară, dreptul acesteia de a pleca de la domiciliu pentru a merge la un cabinet stomatologic pentru a-și trata problemele dentare. Medicul a mai avut voie și acum două săptămâni să meargă la dentist, azi ea putând să plece de acasă între orele 10.00 și 14.00 pentru a scăpa de carii. Reamintim că dintre toți inculpații din dosar, Dana Vodislav este în arest la domiciliu, ea fiind anterior arestată preventiv, asta și ca urmare a faptului că în urmă cu câțiva ani a fost condamnată cu suspendare pentru luare de mită.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: