Găsită în pădure, după 18 ani de la dispariţie!

Poate părea greu de crezut, dar după aproape două decenii de când o bătrână din Bolboși a fost dată dispărută, polițiștii sunt pe cale să rezolve misterul plecării acesteia de acasă. La doar câteva sute de metri de locuința bătrânei, fragmente osoase și resturi de haine ce par să fie ale acesteia au fost descoperite acum de un localnic, rudele fiind convinse că despre ea este vorba. Cel mai mult de descoperirea respectivă se bucură nora femeii, pe care alte rude o suspectau că ea i-ar fi făcut felul bătrânei și i-ar fi ascuns cadavrul.

Zona în care au fost găsite fragmentele osoase ce se presupune că sunt ale Polinei Eftenie este situată nu departe de casa acesteia, la câteva sute de metri distanță. Un localnic venit să își curețe lăstărișul în pădurea pe care o are la marginea satului a avut, marți, surpriza, să dea peste un craniu uman, sub frunze el găsind și alte bucăți de oase. Culmea este că în zonă au fost descoperite și haine despre care rudele spun că sunt ale bătrânei care, dacă ar mai fi trăit, ar fi avut acum 87 de ani. ”Au găsit aici capul și niște oase, dar și haine. Eu am cunoscut vesta de pe ea și costumul cu care știu că a plecat de acasă. S-a cunoscut și după atâția ani, era un material gri cu picățele pe el”, spune Mariana Eftenie, nora bătrânei.

Căutată cu copiii de la școală

Polina Eftenie a fost văzută ultima dată în viață în mai 1996. Atunci a plecat din centrul comunei spre casa sa, dar nu a mers pe drum, ci a luat-o prin grădinile oamenilor, pentru a scurta distanța. Acasă nu a mai ajuns, iar după ce rudele au anunțat dispariția Poliția a făcut căutări folosindu-i inclusiv pe copiii de la școală, nefiind de mirare că nimeni nu a găsit cadavrul aflat la câteva sute de metri de locuința bătrânei. „Ea a plecat pe malul Jilțului, așa știam noi atunci. Avea și o sticlă de țuică în mână și bănuiam că prea departe nu putea să plece. Acasă nu a mai ajuns și atunci au dat-o rudele ca dispărută. Am căutat-o și noi, oamenii din sat, și de la Primărie și copii de la școală, că a chemat Poliția și copiii să caute și ei. Nimeni nu a găsit nimic atunci”, spune o localnică.

mariana_eftenie_nora_bolbosoVestea descoperirii fragmentelor osoase a bucurat-o cel mai mult pe nora femeii, pe care alte rude ale Polinei o suspectau de crimă. Acum Mariana Eftenie așteaptă și confirmarea oficială a autorităților pentru a putea respira ușurată în fața celor care credeau că îi făcuse de petrecanie soacrei sale. „E foarte bine că s-au găsit acele oase și hainele că fetele ei mă acuzau pe mine că am omorât-o. Câte necazuri am avut, numai eu știu. Nu aveam nimic cu soacra, mai ales că ea avea 70 de ani atunci, ce să-i mai fac și eu rău la vârsta aia? Mă acuzau că am omorât-o și am ascuns-o ba în casă, ba în cocina porcilor, unde și mai unde, numai să îmi facă rău. Se dovedește însă încă odată că osul de om nu rămâne ascuns și iese la suprafață mai devreme sau mai târziu”, spune nora.

Prezentă pe listele electorale…

Bătrâna de 86 de ani nu a fost declarată însă niciodată moartă în acte și, ca urmare, la starea civilă ea e încă în viață, deși, după cum spun rudele, e de mult oale și ulcele. Primarul Gheorghe Bilea spune că doar în baza unor acte oficiale care să ateste că resturile umane sunt ale ei autoritățile locale pot modifica actele de stare civilă ale bătrânei. „Da, dumneaei figurează în continuare în listele noastre electorale pentru că, nefiind găsit cadavrul, și fără un certificat de deces era considerată vie. În urma acestei descoperiri, să zicem că se dezleagă un mister legat de dispariția doamnei Eftenie Polina, dispărută acum 18 ani, dar așteptăm încă actele oficiale pentru a o putea declara decedată”, explică primarul.

Actele respective sunt așteptate și de către rudele care vor trebui să o înmormânteze pe bătrână și să îi facă o pomană creștinească, unii dintre apropiații Polinei gândindu-se deja la moștenirea pe care femeia o lasă în urmă. E vorba de pământuri pentru care neamurile oricum s-au certat în ultimii 18 ani și pe care, acum, au un motiv în plus de a le revendica unele de la altele…

Vizualizări: 200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: