Avocatul Bobu vrea să fie procuror

Sute de concurenţi din întreaga ţară s-au înscris la examenele pe care Institutul Naţional de Magistratură le organizează vara aceasta pentru cei care vor să devină magistraţi. Gorjul este reprezentant la acest concurs de mai mulţi candidaţi, cei mai mulţi dintre ei fiind avocaţi de profesie sau poliţişti, dornici să îşi schimbe cariera într-o perioadă în care interesele pentru Justiţie sunt majore.

Printre candidaţii cei mai cunoscuţi opiniei publice se numără consilierul municipal Nicolae Bobu, membru PNL care, dacă va fi admis, va trebui să renunţe cel puţin la politică, dacă nu şi la mandatul pe care îl are din 2016 încoace. El şi-a manifestat interesul pentru a deveni procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, în timp ce fiica deputatului Elvira Şarapatin, Flavia Eliza Şarapatin Balasz, speră să facă o carieră ca magistrat la Tribunal, acolo unde a profesat şi tatăl său, fostul judecător Şerban Şarapatin.

La Parchetul Judeţean speră să ajungă peste câţiva ani şi actualul ofiţer de poliţie Lucian Brâncuş, dar şi fostul avocat Lucreţiu Miron Gheju, devenit între timp inspector la ANAF. Şi soţia sa, Ionela Valeria Gheju, are dosarul admis pentru a participa la concurs.

Cu gândul la Tribunal sunt însă trei avocaţi care au pledat în ultimii ani în instanţele gorjene. Liviu Buciu, Cosmin Nănescu şi Mihai Bucică îi vor avea contracandidaţi pe Florin Laurenţiu Calotă sau Elena Cernătescu, de exemplu, mai puţin, spre deloc, ştiuţi de opinia publică.

La proba de pe 20 mai, aceştia au de susţinut un test de verificare a cunoştinţelor juridice din drept civil, drept penal, drept procesual civil şi drept procesual penal, afişarea rezultatelor fiind programată pentru 25 mai.  Pe 10 iunie este programată susţinerea unui test tip grilă de verificare a raţionamentului logic, iar la sfârşitul lunii viitoare ar urma să aibă loc susţinerea interviului. Aceasta ar fi şi ultima probă, rezultatele finale urmând să fie afişate tocmai la începutul lunii iulie.

Vizualizări: 2,317

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: